Home Mozaik Musliman u Indiji zapalio tinejdžericu jer je odbila njegovu prosidbu, umrla je

Musliman u Indiji zapalio tinejdžericu jer je odbila njegovu prosidbu, umrla je

195
0

Indijska policija jučer je formirala posebnu istražnu jedinicu kako bi ispitala smrt tinejdžerice koja je rekla da ju je zapalio muškarac kojem je odbila bračnu ponudu.

Neke hinduističke skupine traže da se optuženik, musliman, osudi na smrt. Muškarac je živio u istome mjestu kao i žrtva, hinduistkinja, u okrugu Dumka u istočnoj državi Jharkhand, piše CNN.

Policija je rekla da je muškarac 23. kolovoza došao do Ankitine kuće dok je spavala i kroz prozor je polio kerozinom i zapalio. Tinejdžerica je u nedjelju umrla u bolnici zbog teških ozljeda. Glasnogovornik državne policije, Amol V. Homkar Jharkhanda, kazao je da su uhićeni optuženik i suoptuženi.

Vishva Hindu Parishad, ili Svjetsko hinduističko vijeće, priopćilo je da će većina hinduističke zajednice izaći na ulice u znak prosvjeda ako se ne poduzmu odgovarajuće mjere.

Vlasti okruga ograničile su kretanje ljudi kako bi spriječile nemire do kojih bi moglo doći nakon incidenta.

“Okrutno ubojstvo Ankite natjeralo je svakog Indijca da pogne glavu od srama. Moramo stvoriti sigurno okruženje za žene u Indiji”, napisao je na Twitteru Rahul Gandhi, čelnik glavne oporbene stranke.

Previous articleLeipzig od Dinama kupuje Josipa Šutala za 20 milijuna eura!
Next articleBudicin uoči Dinama: Nije problem izgubiti, problem je kad na travnjaku vlada anarhija! (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here