Home Sport Budicin uoči Dinama: Nije problem izgubiti, problem je kad na travnjaku vlada...

Budicin uoči Dinama: Nije problem izgubiti, problem je kad na travnjaku vlada anarhija! (VIDEO)

335
0

Pred nogometašima Rijeke u ulozi ‘fenjeraša’ u petak u Maksimiru je ogled s Dinamom. Zbog kartona pravo nastupa nemaju Pavlović i Bušnja, Alvarez je još uvijek ozlijeđen, a moguće je i da u posljednjim satima prijelaznog roka odleprša netko od nositelja aktualne ekipe (Vukčević, Labrović, Ampem, Selahi). Jednako tako, očekuju se i neki dolasci.

– Kroz utakmicu moramo pronaći neku stabilnost u fazi obrane, moramo biti kompaktni kad nemamo loptu i imati jasan plan kako iskoristiti neke nedostatake u Dinamovoj igri. Ako želimo do pozitivnog rezultata moramo postići pogodak – kaže trener Fausto Budicin.

Budicin se požalio kako ne može niti izbliza otkriti sastav niti u sustav s kojim će se Bijeli suprostaviti Dinamu.

– Još nije definiran roster momčadi, a izostati će i neki igrači zbog određenih razloga. Puno toga jasnije bit će u petak ujutro. Imali smo od početka puno sitnih problema koje kad pomnožimo su doveli do jednog velikog problema, a to je stanje na ljestvici. Neću amnestirati igrače, ali to je skupina koja ima veću kvalitetu nego što trenutačno pokazuju. Sitni problemi dali su za pravo igračima da stvaraju nekakav alibi, a imali smo i nekih problema u disciplini u zadnje dvije utakmice jer se nisu izvršavale određene taktičke zamisli, kaže Budicin.
– Nije problem izgubiti utakmicu, problem je kad postoji nekakvo stanje anarhije ne travnjaku. Razgovarali smo puno i rekli smo si u lice ono što smo trebali reći. U takvom stanju odgovornost je na treneru da počne rješavati te probleme i da ne da igračima nikakav alibi. Ljepota nogometne igre je da svaka sljedeća utakmica pruža novu prigodu. Imamo priliku za iskupljenje premda je ova situacija na našu sramotu. Rezultat je bitan, ali najvažnije je da na travnjak istrči prava skupina sportaša i da svih njih 11 igra i obranu i napad. Ako se ispoštuju neki principi to će dati i neke rezultate – rekao je Budicin.

Previous articleMusliman u Indiji zapalio tinejdžericu jer je odbila njegovu prosidbu, umrla je
Next articleSeverinina odvjetnica: Marijana laže. Svojoj kćeri je poslala uznemiravajući paket

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here