Home Mozaik Mužu na spavanju odsjekla onu stvar i bacila kroz prozor

Mužu na spavanju odsjekla onu stvar i bacila kroz prozor

139
0

John Bobbitt postao je poznat 1993. nakon što mu je supruga Lorena odrezala penis dok je spavao. Policija je uspjela pronaći odrezani penis na obližnjem polju, a liječnici su uspješno obavili transplantaciju. Bio je to tek početak neslavnog slučaja koji je potresao Ameriku 1990-ih.

Nakon incidenta, i John i Lorena Bobbitt su uhićeni. Lorena je optužena za zlonamjerno ranjavanje, a John za seksualni napad u braku, jer ga je Lorena optužila da ju je silovao prije nego što mu je odrezao penis. Lorena je također tvrdila da ju je John zlostavljao tijekom četverogodišnjeg braka, dok je John negirao njezine tvrdnje i inzistirao da ga je napala jer je od nje tražio razvod.

Uslijedila su dva kontroverzna suđenja, medijski cirkus diljem zemlje koji se uglavnom fokusirao na senzacionalne aspekte slučaja i razvod Johna i Lorene Bobbitt – prije nego što su krenuli sasvim različitim putevima.

Turbulentna veza i brutalan incident

Nakon što je John otpušten iz marinaca 1991., njegova financijska situacija postala je nestabilna i imao je problema s pronalaskom posla. Lorena je u međuvremenu našla stalni posao u kozmetičkom salonu. To je značilo da je rano postala glavna hraniteljica njihovog kućanstva.

Lorena je rekla da je i John rano počeo zlostavljati – samo nekoliko tjedana nakon što su se vjenčali. Prema Biografiji, tvrdila je da ju je počeo tući i silovati, a kad je zatrudnjela, prisilio ju je na pobačaj i šalio se da bi tijekom zahvata mogla umrijeti. U jednom trenutku, tvrdi Lorena, davio ju je tijekom tučnjave.

S druge strane, John je uvijek poricao Laurenine optužbe za zlostavljanje. Također ju je opisao kao izrazito posesivnu i ponekad nasilnu ženu, rekavši: “Uznemirim se… ako mi se netko obrati. Bilo koja djevojka ili ako pogledam u smjeru djevojke i ona se naljuti.”

“Bila je samo jako ljubomorna osoba… jako posesivna. Nisam želio nikoga oko sebe. Mislim da se uvijek bojala da će me netko od nje uzeti. Kao, ja sam joj bio nagrada”, dodao je.

Nakon četiri godine braka bilo je jasno da su i Lorena i John Bobbitt nesretni. John je rekao da je od nje tražio razvod, no Lorena je bila oštro protiv toga. Lorena je kasnije tvrdila da njezino odbijanje razvoda proizlazi iz njezinih katoličkih korijena, no John je inzistirao na tome da je ona više zainteresirana ostati s njim kako bi mogla osigurati svoju zelenu kartu.

Do ranog jutra 23. lipnja 1993. napetost između Johna, tada 26-godišnjaka, i Lorene, tada 24-godišnjakinje, bila je na pragu kuhanja. Večer prije, John je izašao na piće s prijateljem koji je nakratko boravio u njihovoj kući u Manassasu u Virginiji.Kada se John vratio kući, tvrdi Lorena, silovao ju je u njihovoj spavaćoj sobi. (John to poriče.)

Nakon navodnog silovanja, Lorena se povukla u kuhinju po čašu vode oko 3:30 ujutro, a zatim je ugledala kuhinjski nož, odnijela ga natrag u spavaću sobu i njime odrezala penis svog usnulog muža. Još uvijek pijan, John je ubrzo osjetio kako obilno krvari. Upozorio je svog prijatelja na ono što se dogodilo, a prijatelj ga je odveo u lokalnu bolnicu.

U međuvremenu je Lorena pobjegla iz njihove kuće. Otišla je svojim automobilom dok je još uvijek držala krvavi penis i na kraju ga bacila. Lorena se potom odvezla do poslodavca, ispričala joj što se dogodilo, a šokirani poslodavac nazvao je policiju. Lorena je policiji priznala što je učinila i rekla im gdje mogu pronaći odrezani penis.

Nakon pretraživanja terena, vlasti su na kraju dohvatile penis, stavile ga na led i stavile u kutiju za hrenovke. Srećom, liječnici su mu uspjeli presaditi penis, a operacija je trajala 9 sati.

Nakon incidenta John i Lorena Bobbitt su uhićeni. Lorena je optužena za zlonamjerno ranjavanje, a John za seksualni napad u braku, jer ga je Lorena optužila da ju je silovao prije nego što je ona njega napala u krevetu. Također je tvrdila da ju je emocionalno, fizički i seksualno zlostavljao tijekom njihova braka, što je John oštro negirao.

Lorena je proglašena nevinom za ranjavanje zbog privremene neuračunljivosti. Izbjegla je zatvor, no morala je provesti 45 dana u duševnoj bolnici. Kasnije te godine Lorena je postala američka državljanka.

Nakon razvoda Johna i Lorene Bobbitt, Lorena je nastavila život s novim dečkom, a tek se povremeno vraćala u središte pozornosti kako bi progovorila o obiteljskom nasilju.

Ali John je odabrao drugačiji put, koristeći svoju ozloglašenost kao način da zaradi novac i plati svoje preostale medicinske i pravne račune. Povezao se s glumcem i redateljem filmova za odrasle Ronom Jeremyjem, koji mu je dao priliku da glumi u pornografskom filmu iz 1994. John Wayne Bobbitt: Obrezzan. Godine 1996. John je glumio u još jednom filmu za odrasle, Frankenpennis.

Godinu dana kasnije, John je postao domaćin u legalnom bordelu u Nevadi, što je dovelo do izuzetno zategnutih odnosa s njegovim poslodavcem, Dennisom Hofom, sve dok njegov posao nije otkazan. Hoff je požalio Johnovu nesposobnost da slijedi vlastita pravila: “Imali smo dogovor. Nije trebao piti, otići iz grada ili spavati s mojim djevojkama – a učinio je sve troje.”

Tijekom godina, također je bio optužen – i u nekim slučajevima proglašen krivim – za nasilje nad nekoliko drugih žena. Godine 1994. proveo je 15 dana u zatvoru i šest mjeseci na uvjetnoj kazni zbog obiteljskog prijestupa nakon što je njegova tadašnja zaručnica Christina Elliott prijavila da ju je “zgrabio” i gurnuo tijekom tučnjave.

Previous articleVIDEO Legendarna riječka grupa Fit ‘rasturila’ na slavljeničkom koncertu za 40 godina karijere
Next articleVIDEO: Je li Rudeš trebao dobiti penal u finišu protiv Hajduka?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here