Home Vijesti Na Jadran stiže novi toplinski val

Na Jadran stiže novi toplinski val

892
0

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju da je velika opasnost od toplinskih valova moguća sredinom tjedna na području Splita, Dubrovnika i Knina.

Vrućine će biti u srijedu i četvrtak
Prema upozorenju na toplinske valove koji mogu djelovati na zdravlje, u srijedu, 11. i u četvrtak, 12. kolovoza u Splitu i Dubrovniku, a 12. kolovoza u Kninu velika je opasnost od toplinskih valova.

Na tim je područjima početkom tjedna umjerena opasnost od toplinskih valova, a u drugim područjima nema opasnosti, izvijestili su iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Na Jadranu se nastavlja suho, osobito na srednjem i južnom dijelu, te u unutrašnjosti Dalmacije, gdje će biti i umjerena opasnost od toplinskog vala koji može utjecati na zdravlje, s temperaturom zraka danju i oko 35°C. Sunca neće nedostajati.

“Takvo će vrijeme, vjerujem, odgovarati turistima, ali ne i onima koji se bave poljoprivredom. Jugo, u nedjelju mjestimice jako, okrenut će na maestral, a od srijede će biti i bure”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić iz DHMZ-a i dodao:

“Ako ćete u nedjelju biti na putu, uz strpljenje će vam trebati i mnogo tekućine. U mnogim krajevima bit će prava žega. Za takvih dana, a prije dolaska osvježenja, ponekad se mjestimice dogode jači razvoji oblaka i neke zahvati izraženiji grmljavinski pljusak.

Previous articleNa plažu postavili stol za ručak, ponijeli i lonac
Next articleRovinj apsolutni turistički rekorder, jučer imao bolje rezultate nego rekordne 2019.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here