Home Biznis Rovinj apsolutni turistički rekorder, jučer imao bolje rezultate nego rekordne 2019.

Rovinj apsolutni turistički rekorder, jučer imao bolje rezultate nego rekordne 2019.

817
0

Rovinj je turistički rekorder i to ne samo u odnosu na ovu sezonu nego su rezultati tog istarskog grada u prvom tjednu kolovoza bolji nego rekordne 2019. godine.

Rovinj je prvi sredimom srpnja zabilježio milijunto noćenje, a za par dana ostvarit će dva milijuna.

“Rekao bih da je ovo rezultat dobre pripreme turističke sezone, ne samo na razini grada Rovinja nego i cijele Istarske županije i stožera. Pokazali smo jednu odgovornost vezano za cijepljenje i pokazali gostima da želimo sigurnu sezonu i da želimo raditi,” kazao je u Dnevniku HRT-a gradonačelnik Rovinja i predsjednik Turističke zajednice Marko Paliaga.

Dodao je kako je teško prognozirati kako će se nastaviti situacija s pandemijom ali se u Istri nadaju dobrom rujnu čime će pomoći i cijelom hrvatskom gospodarstvu. Naglasio je kako velike manifestacije nikad u Rovinj ljeti nisu privlačile puno gostiju, a za dobre rezultate odgovorni su, kaže izvrsni ugostiteljski sadržaji i pridržavanje mjera ugostiteljskih djelatnika. Rovinj, naime – ima bezbroj malih zbivanja. Poput obilaska starogradske jezgre i kušanja domaćih delicija.

Vrhunska ponuda – hoteli s pet zvjezdica, sjajni restorani

Rovinj je izvrsne 2019. ostvario više od 4 milijuna noćenja. Ove bi se godine mogao približiti tome rezultatu. Ponuda je vrhunska. Grad ima najviše smještajnih kapaciteta s 5 zvjezdica i zato je, među ostalim, najtraženiji. Krcata je i luksuzna marina s 5 jedara. Jahtaši dolaze sa svih kontinenata, ali je najviše onih iz Europe. Oni koji su zacijelo još sretniji od svojih gostiju, jesu domaćini. Zarada je izvrsna, posla mnogo pa i vlasnici restorana rade.

Plava kamenica piše kako rezultati Rovinja nisu slučajni upravo zbog toga što taj grad ima više velikih luksuznih ili uvjetno luksuznih hotela nego cijela Istra zajedno, a ti hoteli nisu namijenjeni grupama nego individualnim gostima, što znači da rovinjski turizam ne ovisi o agencijskim aranžmanima kojih u postpandemijskim okolnostima nema mnogo, nego o individualnim gostima visoke kupovne moći: Navode i kako je izgradnja luksuznih hotela pokrenula je otvaranje vrhunskih restorana te da je Rovinj je unatrag tri godine, a osobito ovog ljeta, postao uz Zagreb, glavni grad hrvatske gastronomije. Na nedavno objavljenoj Falstaffovoj listi vodećih hrvatskih restorana, od ukupno njih desetak, čak su četiri iz Rovinja. Unatoč skupim hotelima i vrhunskim restoranima, nije postao ekskluzivna destinacija pa, primjerice, cijene u kafićima nisu preskupe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here