Home Sport Na Kantridi brat na brata

Na Kantridi brat na brata

674
0

Karlovac je poslije šest kola neporažen, zasluga je to njihova oca, trenera Igora Pamića. Alen će nastojati zaustaviti brata Zvonka. Obojica su vezni, Zvonko ofenzivniji, tehnički jači, Alen, metla ispred kaznenog prostora. Zna napasti… Skočiti i zabiti. Dvoboj pod povećalom Riječana, Zvonko je na posudbi Karlovčanima, s Rijekom ima ugovor do 2012. godine. Subotnjem festivalu Žminjaca na Kantridi nedostajat će ozlijeđeni bratić, Sandi Križman.

Kaže Alen da nikada nisu igrali jedan protiv drugoga. Ali sve znaju jedan o drugome. Hoće li Paminjo, otac i trener, napraviti taktički raspored da bi izbjegao – sudar sinova. Teško, jer obojica djeluju tamo gdje uvijek iskri, na sredini terena. Igor Pamić u svakom slučaju može biti ponosan. Oba su sina prvoligaški igrači i pod ugovorom s Rijekom. On je, naime, prošao pola Europe i Hrvatsku, ali jedna mu se želja nije ostvarila – zaigrati za Rijeku! Jednog dana bi mogao postati trenerom (eventualno!), ali se biološki sat ne može vratiti…

Rijekin trener, Rubčić, tvrdi kako prati Zvonka. “Godina dana u Karlovcu dobro će mu doći, kada se vrati Kantridi bit će – standardni”. Riječani su gladni bodova. Dobili su Hajduk u fenomenalnoj utakmici, ali su sve bacili u vjetar u Šibeniku. Karlovac će biti tvrd orah.

– Dobro smo proučili igru Karlovčana. U grubim crtama, čvrsta i dobro organizirana obrana, a brzi igrači su stalna prijetnja iz kontranapada – tvrdi Rubčić.

Rijeka protiv Karlovčana predstavlja svoju novu momčad. S Đalovićem u vrhu napada, a Čehom i Karoglanom na klupi.

– Đalović je kao zapeta puška. Veliko pojačanje za naše ambicije. Čeh još nije spreman, ali može izdržati u visokom ritmu više od poluvremena. S njim na sredini terena podignut ćemo raznovrsnost igre – govori Rubčić.

Vrata će opet čuvati Radman, prvi put u ovom prvenstvu, a Rubčić nije želio posložiti sastav, već je samo ponudio imena: Radman, Budicin, Cerić, Čagalj, Tadejević, Pamić, Landeka, Matko, Štrok, Fernandez, Đalović.

Igor i Zvonko Pamić žele pokvariti večer bratu Alenu i Riječanima. Zanimljiva utakmica. Karlovčani su dvaput pobijedili na gostovanjima, u Osijeku i Koprivnici, Igor ima tajnu formulu. Rijeka je utvrda koja nije pala 14 prvenstvenih utakmica. Serija je počela 19. studenoga 2008. godine, kada je pao Dinamo (1-0), na 49. rođendan Igora Pamića. (jutarnji.hr – orlando rivetti)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here