Home Vijesti Na Kvarneru za blagdane 11.600 gostiju

Na Kvarneru za blagdane 11.600 gostiju

181
0

Božićne i novogodišnje blagdane na Kvarneru će ove godine provesti oko 11.600 gostiju u 52 otvorena hotelska objekta i privatnom smještaju, dok je primjerice lani za blagdane stiglo oko 12 tisuća gostiju. Naime, prema podacima ankete koju su proveli u Turističkoj zajednici Kvarnera i sustavu lokalnih TZ-a, najviše se gostiju očekuje na Liburnijskoj rivijeri, oko pet tisuća gostiju, od čega najveći dio otpada na opatijsko područje gdje će sveukupno biti otvoreno šesnaest hotela.
    – Očekujemo oko 4.200 gostiju, što je otprilike brojka na prošlogodišnjoj razini. Primjerice Milenij hoteli, po mojim informacijama očekuju stopostotnu popunjenost. Inače, uglavnom bi trebali stići gosti s tradicionalnih tržišta, dakle najbližih, Austrije, Italije pa i Njemačke i mislim da će sve biti kako treba, samo da nas i vrijeme posluži – kaže Jasna Doričić-Sanković, direktorica ureda Turističke zajednice grada Opatije te dodaje kako većinom dolaze strani gosti, no očekuje se i dosta domaćih, pogotovo Zagrepčana kojima je Opatija otvaranjem punog profila autoceste na sat vremena vožnje. A blagdani ove godine padaju tako da će mnogi poželjeti iskoristiti produženi vikend na moru. Od objekata Liburnia Riviera Hotela cijelu su zimu, pa tako i za blagdane, otvoreni hoteli Ambasador, Admiral, Kristal i Kvarner, dok se za novogodišnje blagdane otvaraju dodatni kapaciteti te će raditi čak deset Liburnijinih hotela.
    – Za novogodišnje blagdane otvaramo još i Imperial, Vilu Ambasador, Palace-Bellevue, Istru, potom hotel Excelsior u Lovranu te hotel Marina u Mošćeničkoj Dragi, što znači za Novu godinu radi desetak naših hotela. Što se tiče broja gostiju, očekujemo kako ćemo imati po danu oko dvije i pol tisuće gostiju čime smo zadržali broj gostiju na prošlogodišnjj razini – ističe Gracijela Osojnak, direktorica prodaje i marketinga LRH.
    Na riječkom se području očekuje oko 1.300 gostiju, na Crikveničkoj rivijeri oko 400, dok se u Novom Vinodolskom planira dolazak nešto više od tristo gostiju. Kvarnerski otoci bi prema sadašnjim najavama trebali za blagdane ugostiti oko 2.600 gostiju, od čega najveći dio otpada na otok Krk gdje bi Novu trebalo dočekati oko tisuću gostiju. Ondje će otvoreni biti hoteli Dražica, Malin, Marina te Kanajt. Ove godine zatvoren zbog krize i vrlo slabog interesa, pogotovo s talijanskog tržišta, ne otvara se, tradicionalno otvoren, hotel Beli kamik.
    Dok opatijski hotelijeri već sada bilježe, kažu, vrlo dobar buking, slab interes gostiju za novogodišnjim slavljem imaju i u crikveničkom Jadranu. S druge strane, s ekonomskom krizom Gorani nemaju problema pa je tako u Gorskom kotaru većina smještajnih kapaciteta rasprodana već do početka prosinca. Ako je suditi prema sadašnjim podacima, u 2009. bi ondje trebalo »ući« oko 1.600 šesto gostiju. Nadaju se svi, uz pahulje snijega. (novi list)

Previous article1-B liga odbojkaša: MOK Gornja Vežica – MOK Zadar 3:0
Next articleAntikoncert uoči Thompsonovog koncerta u Pazinu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here