Home Mozaik Na lutriji osvaja jackpot vrijedan više od milijarde dolara, no rođaci ga...

Na lutriji osvaja jackpot vrijedan više od milijarde dolara, no rođaci ga tuže 

112
0
pexels wb2008 5550130

Pobjednik je odabrao primati paušalni iznos od 45,551 milijuna dolara godišnje sljedećih 29 godina do 2052. No, obitelj je na ratnoj nozi.

Sretnog dobitnika lutrije Maga Millions, s jackpotom od preko milijardu dolara, tužila je obitelj

Odnio je kući više od milijardu dolara lutrijskog jackpota, ali, prema riječima njegovih rođaka, “nije održao riječ”. Pa su ga tužili. Sretni vlasnik dobitnog listića lutrije Maga Millions, u državi Maine (SAD), navodno je bio obećao sa svojom obitelji podijeliti ogromni dobitak. Tako što će također otvoriti zakladu od milijun dolara i platiti sve očeve liječničke troškove. Jackpot je nažalost postao razlog obiteljskog razdora.

Jackpot kao povod za obiteljske razmirice

Dobitnik je pred neko vrijeme tužio majku svoje kćeri zbog kršenja ugovora o tajnosti podataka. Žena je, zapravo, činjenicu o iznenadnoj promjeni na svom bankovnom računu podijelila s ostatkom obitelji. Sada se i otac  posvađao sa sinom milijarderom te počeo širiti obiteljski spor. Starac je za Daily Beast komentirao goruću situaciju. “Rekao sam mu: ‘Ti nisi sin kojeg sam poznavao.’ Naljutio se, nazvao me ‘diktatorom’ i ‘šupkom’. Od tada se nisam čuo sa sinom. Nije učinio ništa od onoga što je obećao.”

Tata nije trebao znati da je osvojio Jackpot

Čini se da se situacija izrodila nekoliko tjedana nakon pobjede na jackpotu, koji je prema procjenama četvrti u povijesti SAD-a. Pobjednik je odlučio primati paušalni iznos od 45,551 milijuna dolara godišnje sljedećih 29 godina do 2052… “Pogriješio sam što sam svom tati rekao da sam dobio na lutriji, a da nisam potpisao ugovor o tajnosti.” Sretni dobitnik komentirao je u izjavi tijekom tužbe protiv majke svoje kćeri. “Od tada se naš odnos naglo pogoršao. Nikad joj nisam rekao što želim učiniti sa svojim novcem ili bilo čime drugim osim jednostavne činjenice da sam pobijedio.”

Prema njegovim izjavama, majka njegove kćeri pokušala je otkriti njegov identitet. Optužila ga je pritom da je pokušao oteti djevojčicu nakon što je odbio financirati ljetovanje za nju i njezinog novog partnera.

Nije jedini kojeg su tužili

Nadalje, novopečeni milijarder nije jedini koji je nakon tako velikog dobitka imao pravnih problema. Na primjer, Edwina Castra, najvećeg dobitnika na lutriji ikada (s jackpotom od 2 milijarde), tužio je čovjek koji je tvrdio da mu je Edwin ukrao listić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here