Home Mozaik Na području Umaga na dubini od 8 do 9 metara pronađena mina...

Na području Umaga na dubini od 8 do 9 metara pronađena mina iz Drugog svjetskog rata

73
0

Kod ispusta novog pročistača otpadnih voda u Umagu pronađena je mina iz Drugog svjetskog rata. Pozicija mine je, kako doznaje Glas Istre, u podmorju iza mola bivše tvornice cementa. Bomba je, pronađena u srijedu ujutro, a pronašli su je ronioci koji rade na postavljanju tamošnjeg kolektora. Mina promjera 80 centimetara nalazi se na dubini od 8 do 9 metara, na lokaciji koja je od obale udaljena 360 metara, doznaje se od Krešimira Vede, direktora komunalnog poduzeća “6. maj” koji je investitor radova.

Bomba je, kako doznajemo, pronađena 22. ožujka, u srijedu ujutro, a pronašli su je ronioci koji rade na postavljanju tamošnjeg kolektora.

Izvođač radova koji obavlja ronilačke radove prijavio je pronalazak eksplozivne naprave policiji i Lučkoj kapetaniji. Iz Ureda načelnika PU Istarske potvrdili su primitak dojave.

“U srijedu, oko 10,15 sati zaprimili smo obavijest da su djelatnici tvrtke koja izvodi ronilačke radove na području Umaga pronašli u moru eksplozivno sredstvo. O tome su odmah obaviještene nadležne službe koje će poduzeti potrebne mjere iz svoje nadležnosti.” 

Prije nekoliko dana, podsjetimo, u riječkoj luci također je pronađena mina iz Drugog svjetskog rata koja je velikom akcijom nadležnih službi uništena. Dosad neviđeni pothvat zahtijevao je čak i djelomičnu evakuaciju stanovništva, piše Glas Istre.

Previous articleZagrebački policajac obavio veliku nuždu šefu u uredu
Next articleNije imala seks s mužem 11 godina, a onda je otkrio što ona radi svake noći: Isti tren mu je pao mrak na oči

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here