Home Biznis Na riječkim sajmovima oko 160 izlagača

Na riječkim sajmovima oko 160 izlagača

1039
1

Pet proljetnih sajmova – 15. sajam graditeljstva, opreme, namještaja i uređenja “Dom i tehnika”, 4. sajam izvornih proizvoda “Zeleno i plavo”, 13. sajam lova i ribolova, 18. sajam automobila i prateće industrije “Auto” i 10. sajam obrtnika – proizvođača za turizam, na kojima svoje proizvode i usluge predstavlja oko 160 domaćih i inozemnih izlagača, svečano su otvoreni danas u Dvorani mladosti na Trsatu.

Sajmove je otvorio državni tajnik za šumarstvo u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Herman Sušnik, koji je istaknuo kako je organizator sajma, tvrtka Riječki sajam uspjela, unatoč ne baš lakoj gospodarskoj situaciji, okupiti brojne izlagače te da je razvidno da Primorsko-goranska županija ima što ponuditi, pogotovu u turizmu.

Na sajmu “Dom i tehnika” predstavljaju se tvrtke iz drvne industrije, proizvođači građevinskog materijala, opreme za unutarnje i vanjsko uređenje, proizvođači podnih i zidnih obloga i betonske galanterije. U sklopu projekta “Drvo je prvo” predstavlja se domaća drvoprerađivačka industrija, posebice proizvođači namještaja.

Na sajmu “Zeleno i plavo” oko 30 proizvođača izlaže izvorne gastro proizvode – sireve, proizvode od meda, maslinova ulja, lavande, džemove, vina, itd.
Sajam lova i ribolova okupio je lovce i ribolovce iz nekoliko županija koji će prikazati kako gospodare lovištima i skrbe o divljači i ribljem fondu. Izloženi su i oprema i pribor za lov i ribolov domaćih i inozemnih proizvođača i ponuda domaćeg lovnog turizma.

Sajam automobila i prateće industrije “Auto” predstavlja 30-ak osobnih vozila i nekoliko teretnih vozila i motocikala poznatih svjetskih proizvođača. Na Sajmu obrtnika proizvođača za turizam izlažu obrtnici koji su specijalizirani za izgradnju, opremanje i opskrbu turističkih objekata, među kojima je najviše proizvođača namještaja za ugostiteljske i turističke objekte.

Proljetne sajmove prati niz popratnih manifestacija, a tradicionalno se održavaju i međunarodna izložba keramike “Keramika Rijeka 2011.”, na kojoj izlaže 31 umjetnik, te Izložba inovacija na kojoj će biti predstavljeno oko 20 inovacija hrvatskih inovatora, uglavnom iz graditeljstva.

Zainteresirani riječke sajmove mogu posjetiti do nedjelje, 27. ožujka. (HRT)

1 COMMENT

  1. Dragi Vi
    Sajam lova i ribolova je blagi užas. To vam je tržnica gdje se prodaju kobasice, sirevi, kolači itd.
    Ponuda pribora za ribolov jedna velika 0. Sajam nije atraktivan i nema pravih izlagača, te stog razloga prostor se popunjava prodajom hrane koja nema veze s lovom ili ribolovom. Platiš 15 kuna i nemaš što vidjeti. Postali smo totalna provincija.
    Jadno vrlo vrlo jadno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here