Home Vijesti Najavljeno predstavljanje Europskog Foruma Alpbach i stipendija za mlade za 2023. godinu

Najavljeno predstavljanje Europskog Foruma Alpbach i stipendija za mlade za 2023. godinu

47
0

Udruga Klub Alpbach Hrvatska poziva mlade iz Rijeke i okolice da se u srijedu, 15.3. u 18h u Centru tehničke kulture (Školjić 6, Rijeka) pridruže na predstavljanju programa i stipendija Europskog Foruma Alpbach za 2023. godinu.

Europski Forum Alpbach je platforma osnovana 1945. godine i okuplja angažirane mlade ljude i vodeće stručnjake iz poslovnog svijeta, politike i međunarodnih odnosa, akademske i znanstvene zajednice te civilnog društva iz cijelog svijeta s ciljem razvoja ideja za osnaživanje i demokratski razvoj Europe. Ove će se godine održati od 19. kolovoza do 2. rujna, s četiri glavne teme konferencije:

  • ekonomska suverenost Europe,
  • sigurnost Europe u multipolarnom svijetu,
  • jačanje demokracije i
  • borba protiv klimatskih promjena i očuvanje okoliša;
  • uz naglasak na tehnologiju i inovacije te snažnu kulturno-umjetničku komponentu programa.

EFA Fondacija će u 2023. godini dodijeliti oko 400 stipendija za mlade iz cijelog svijeta. Natječaj za stipendije otvoren je od 1. do 31. ožujka, a prijaviti se mogu mladi u dobi od 18 do 30 godina, bez obzira na akademsku disciplinu. Puna stipendija pokriva troškove sudjelovanja u svim dijelovima programa, smještaja (14 noćenja s doručkom), lokalnog prijevoza (autobus, žičara), posjeta lokalnim turističkim atrakcijama i dnevni džeparac u iznosu od 20 eura. Ukupna vrijednost stipendije je 2.000 eura, a ne pokriva jedino troškove povratne karte do mjesta konferencije.

Ovu će srijedu dvoje prošlogodišnjih stipendista iz Rijeke, Ana Beronja i Enea Dessardo, održati predstavljanje ovogodišnjeg programa, podijeliti svoja iskustva s Foruma i prijave za stipendiju te odgovarati na pitanja publike. Ulaz na predstavljanje je slobodan, bez potrebe prethodne najave.

Previous articleVIDEO: Huligan utrčao u teren i potukao se s golmanom, iznijeli ga zaštitari
Next articlePogledajte fantastičan skok norveškog skijaša skakača za pobjedu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here