Home Vijesti Najveća brzina 123 km/h, najveća koncentracija alkohola 2,56 g/kg

Najveća brzina 123 km/h, najveća koncentracija alkohola 2,56 g/kg

626
0

Ovog vikenda policija je na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama u cilju prevencije prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.
Sveukupno je zabilježeno 237 prometnih prekršaja, i to: 94 prekršaja prekoračenja brzine, 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 24 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 15 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te još 64 različita prometna prekršaja.
Najveća koncentracija alkohola od 2,56 g/kg izmjerena je 52-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Volkswagen, delničkih registracijskih oznaka. Ovaj vozač zaustavljen je 4. listopada oko 23.30 sati u Fužinama, a osim pod utjecajem alkohola vozilom je upravljao i u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije.
Narednog dana, 5. listopada oko 9.40 sati na području Selca izmjerena je najveća brzina kretanja vozila. U prekršaju je zatečen 49-godišnji vozač Škode, riječkih registracijskih oznaka koji se kretao brzinom od 123 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 60 km/h.
U istom razdoblju zatečeno je i pet recidivista, osoba koje su već evidentirane kao počinitelji prometnih prekršaja, i to četvorica pod utjecajem alkohola, a jedan u vožnji prije stjecanja prava na upravljanje vozilom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here