Home Vijesti Najveća brzina od 155 km/h, najviše alkohola 2,01 promila!

Najveća brzina od 155 km/h, najviše alkohola 2,01 promila!

486
0

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske i proteklog vikenda policija je pojačano nadzirala promet u cilju sprječavanja prometnih nesreća te poglavito stradalih i ozlijeđenih sudionika u njima.

Tako su nadzirane kategorije vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela te ostali prekršaji kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

U spomenutom razdoblju evidentirano je ukupno 386 prometnih prekršaja. Od tog broja, 146 prekršaja se odnosi na nedopuštenu brzinu, 28 na vožnju pod utjecajem alkohola, zatim je 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vožnji, a zabilježeno je i 10 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom te devet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, kao i dva prekršaja vožnje u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom te ostali prekršaji.

Najveća brzina od 155 km/h evidentirana je u petak, 3. srpnja u 17.30 na riječkoj zaobilaznici (A7) kod Krasice. Osobno vozilo marke Volkswagen, koprivničkih registarskih oznaka, tom brzinom se kretalo na mjestu gdje je ograničenje propisano na 100 km/h.

Tijekom spomenutog razdoblja alkotestirano je 179 vozača, a najveća koncentracija od 2,01 g/kg izmjerena je 34-godišnjem hrvatskom državljaninu u nedjelju, 5. srpnja. Policija ga je zatekla oko 1 sat na području Kostrene gdje je upravljao osobnim vozilom marke Seat, riječkih registarskih oznaka. Zbog počinjenog prekršaja sankcioniran je u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

U Baški na Krku je pak 22- godišnji vozač, u subotu, 4. srpnja oko 6 sati, pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Upravljao je također vozilom marke Seat, riječkih registarskih oznaka, u ulici Palada s koncentracijom alkohola od 1,52 g/kg.

I ovom prilikom, u cilju veće razine opće sigurnosti u prometu, pozivamo sve sudionike, a osobito vozače, na poštivanje prometnih propisa i pravila.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here