Home Biznis Nakon Čeha, vlakom u Rijeku uskoro dolaze i Poljaci?

Nakon Čeha, vlakom u Rijeku uskoro dolaze i Poljaci?

518
0

Nakon što RegioJet već drugu godinu vlakom dovozi putnike iz Češke i Slovačke na Jadran, Jutarnji list doznaje kako bi iduće godine na isti način mogli stići i Poljaci. Pregovori s Poljacima su već otvoreni, kazao je državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Alen Gospočić za Jutarnji list. Naime, ovog tjedna održala se konferencija o vlakovima u Krakovu s državnim tajnicima za promet i turizam Poljske te predstavnicima HŽ Putničkog prijevoza i Ministarstva turizma.

Tako bi krajem kolovoza u Hrvatsku, najvjerojatnije u Rijeku ili Split stigao promotivni turistički vlak iz Krakova. Vlakom će doputovati poljski novinari i dužnosnici koji će promovirati uspostavu funkcionalne turističko-željezničke veze između dvije zemlje.

“Nakon dolaska tog promotivnog vlaka, ideja je prionuti na posao te za sljedeću turističku godinu pripremiti uvjete kako bi poljski turisti u Hrvatsku mogli početi pristizati vlakom. Riječ je o iznimno značajnom tržištu koje pokazuje veliki interes za dolazak u Hrvatsku, a iako je donedavno postojala željeznička veza između Poljske i Hrvatske, ona od početka pandemije više nije funkcionalna pa je naša ideja napraviti posve novu željezničku liniju”, kazao je za Jutarnji list Gospočić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here