Home Vijesti Nakon kontroverzne odluke Vrhovnog suda, počela šaputanja o kandidaturi Hillary Clinton za...

Nakon kontroverzne odluke Vrhovnog suda, počela šaputanja o kandidaturi Hillary Clinton za američku predsjednicu 2024.

426
0

Neposredno nakon monumentalne odluke Vrhovnog suda da poništi Roe protiv Wadea, konzervativni pisac John Ellis pojavio se na internetu i iznio provokativnu tezu: Bilo je vrijeme da se Hillary Clinton (još više) politički vrati, prenosi CNN.

“Sada je njezin trenutak”, napisao je. “Odluka Vrhovnog suda da poništi Roe vs. Wadea otvara prostor za Hillary Clinton da izađe iz sjene i krene putem prema proglašenju svoje kandidature za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke 2024. godine.”
Ellisov argument usredotočen je na ideje da je 1) predsjednik Joe Biden, koji će imati 82 godine nedugo nakon izbora 2024., jednostavno prestar da se ponovno kandidira (Ellis nije jedina osoba koja to tvrdi) i 2) demokratska klupa nije strašno jaka
On nije jedina osoba koja razmišlja o ponovnom reaktiviranju Clintonove.

Pišući u novinama The Hill, demokratski stručnjak Juan Williams tvrdi da bi Clinton trebala postati glavna figura u predizbornoj kampanji ove godine.
“Clinton je upravo prava osoba koja može staviti čelik u kralježnicu demokrata i skrenuti pozornost na stvarnost da ‘ultra-MAGA’ republikanci, kako ih predsjednik Biden naziva, rasturaju naciju”, piše Williams i dodaje: “Nastavite govoriti i govori glasnije, Hillary!”

“Ne, ne dolazi u obzir”, rekla je Clinton o još jednoj predsjedničkoj kandidaturi u intervjuu za Financial Times ranije ovog mjeseca. “Prije svega, očekujem da će se Biden kandidirati. On se svakako namjerava kandidirati. Bilo bi vrlo ometajuće osporiti to.”
U intervjuu za CBS u utorak ujutro, Clinton je rekla da ne može “zamisliti” da se ponovno kandidira. Voditeljica Gayle King s pravom je primijetila da Hillarin odgovor nije bio definitivno “ne”.
Dakle, ako se kladite – i, naravno, postoje izgledi da se Hillary kandidira – pametno je kockati se da se Clinton više ne kandidira.
Uz sve to rečeno, znamo da se okolnosti mijenjaju. A te promijenjene okolnosti mogu dovesti do promjene mišljenja.
Iako smatram krajnje nevjerojatnim da bi se Clinton natjecala protiv Bidena na predizborima 2024., također mislim da bi otvorena nominacija – ako Biden prihvati prolaz – bila nešto na što bi se Clinton bilo teško barem ne osvrnuti. To ne znači da bi se kandidirala. Samo treba reći da bi se o njezinom imenu šuškalo.

Tu je i odluka o Roeu koju treba razmotriti. Clintonovi komentari da se više neće kandidirati došli su prije nego što je Roe odlučio. Kao netko tko se borio za prava žena tijekom svoje karijere prve dame, američke senatorice i državne tajnice, je li presuda Vrhovnog suda donekle promijenila njezinu računicu dok gleda u svoju budućnost?
Vrlo su male šanse da se Clinton ponovno kandidira. Ali one više nisu na nuli.

Previous articleZnanstvenici rade na piluli zahvaljujući kojoj bismo mogli doživjeti 200 godina
Next articleČerin u Panathinaikosu za 700.000 eura

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here