Home Najnovije Nakon Marićeve presice, Osijek izdao žestoko priopćenje

Nakon Marićeve presice, Osijek izdao žestoko priopćenje

198
0

Dinamo je pobijedio 3:2 kod Osijeka u sedmom kolu SuperSport HNL-a. Golove za Osijek su zabili Mierez u sedmoj i Bukvić u 47. minuti. Za Dinamo su strijelci bili Emreli u 71. i Petković s bijele točke u 87. i 99. minuti. Oba penala je sudac Zebec dosudio nakon intervencije VAR sobe.

Marić tvrdi da nije bilo ni govora o penalima te da su suci “došli odraditi posao” u Osijek. Dan nakon toga oglasio se i Bruno Marić. Šef hrvatskih sudaca održao je presicu, gdje je objasnio kako su penali za Dinamo postojali, ali i da je sudac Mario Zebec dvaput pogriješio.

Nakon toga oglasio se i NK Osijek. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Nogometni klub Osijek traži hitnu reakciju Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Marijanom Kustićem te da korjenitim promjenama u sudačkoj organizaciji osigura regularnost natjecanja.

Nogometni klub Osijek jasno i nedvosmisleno traži izuzeće sudaca Marija Zebeca i Ivana Bebeka sa suđenja daljnjih domaćih i gostujućih utakmica NK Osijek u SuperSport HNL-u i SuperSport Hrvatskom kupu. Nakon još jedne predstave u režiji onih koji se nazivaju najboljim hrvatskim sucima srušen je i posljednji most povjerenja u posao kojim se bave, ispravnost odluka koje donose te primjenu i korištenje VAR protokola.

Od predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića i Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza tražimo preispitivanje rada predsjednika Komisije nogometnih sudaca Brune Marića i povjerenika za suđenje Ivana Novaka, te javno očitovanje o istome.

Također, konferenciju za medije Brune Marića, koji iz mjeseca u mjesec traži alibije i opravdanja za sramotne odluke koje se donose na travnjaku, kao i redovita kršenja VAR protokola (morao je sazvati konferenciju za medije da bi pokušao dokazati da se radi o jasnim i očiglednim pogreškama?!), smatramo još jednim jeftinim pokušajem bježanja od odgovornosti.

Drugo nismo ni očekivali od osobe koja se u hrvatskom medijskom prostoru više i češće opravdavala za propuste sebe i svog tima, a bez da je ponudila svoj mandat na raspolaganje.

Zaključno, Nogometni klub Osijek traži hitnu reakciju Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Marijanom Kustićem te da korjenitim promjenama u sudačkoj organizaciji osigura regularnost natjecanja, ujednačavanje kriterija i potakne vraćanje narušenog povjerenja u sudačku organizaciju.”

Previous articleOtišao na skupocjen put, a kada se vratio kući zatekao ga potpuni užas: U nevjerici gledao kako sve oko njega…
Next articleMalo ‘pojačali’ kruh: Kupio ga u pekari ali kad je odrezao krišku ostao u šoku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here