Home Vijesti Nastavljaju se vrući dani koje će kvariti brojni pljuskovi

Nastavljaju se vrući dani koje će kvariti brojni pljuskovi

258
0

“Temperatura je jučer u Osijeku i na postaji Zagreb-Grič prešla visokih 30, što je prema definiciji vrući dan. Vrućih dana bit će još, još više na moru, gdje i dalje traje uživanje u morskim radostima, kako su i temperature mora još uvijek visoke. Pretežno sunčano bit će danas na Jadranu, uz slabu do umjerenu buru, koja je još uvijek pojačana pod Velebitom pa i jutros usporava promet, ali će slabjeti u nastavku dana. Kasnije će na većem dijelu obale zapuhati sjeverozapadnjak, na dijelu obale i jugozapadnjak. U unutrašnjosti će danas biti promjenjivo. Prilike su, naime, i dalje nestabilne, stoga treba računati na mogućnost prolaznih pljuskova, izglednije na zapadu unutrašnjosti”, kaže meteorologinja Tea Blažević za N1.

Navodi kako se u danima vikenda povećava vjerojatnost za pljuskove, i to osobito vrijedi za nedjelju, i duž Jadrana, dakle, ne samo na kontinentu.

“Stabilizacije nema na vidiku, kako sada stvari stoje, niti u posljednjim danima kolovoza, ali niti počekom rujna”, dodaje Blažević.

“I sljedećih će se dana zadržati vrlo toplo, u mnogim mjestima i vruće, te na Jadranu i dalje većinom suho i sunčano, uz lokalne pljuskove uglavnom u nedjelju, te uz pretežno slab zapadni i sjeverozapadni vjetar, u nedjelju jugozapadni i jugo. U većini unutrašnjosti nastavak nestabilnog vremena, uz promjenjivu naoblaku i povremenu kišu, uglavnom u obliku pljuskova, osobito tijekom vikenda. Mali predah od kiše u većini kontinentalnih krajeva najvjerojatniji je u ponedjeljak”, kaže Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a za HRT.

Previous articleŠpanjolski mediji: Villarreal utišao Hajduk u hrvatskom paklu
Next articleTako to rade ozbiljni gradovi: slovenski Koper otvorio novi autobusni kolodvor, financiran EU fondovima

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here