Home Vijesti Tako to rade ozbiljni gradovi: slovenski Koper otvorio novi autobusni kolodvor, financiran...

Tako to rade ozbiljni gradovi: slovenski Koper otvorio novi autobusni kolodvor, financiran EU fondovima

355
0

Istarska metropola napokon ima novi središnji autobusni kolodvor na putu prema modernoj i održivoj mobilnosti, čiji je vanjski izgled diktirala želja za jednostavnošću i funkcionalnošću.

Cjelokupni objekt prostire se na površini od 3.600 četvornih metara na kojoj je raspoređeno 14 autobusnih sjedala, nadstrešnica za zaštitu od vremenskih nepogoda s vanjskim klupama opremljenim staklenim paravanima, čekaonica za putnike s cateringom, blagajne, prostori za potrebe rada i upravljanja strukturom.

Novi kolodvor može se pohvaliti i novim samočistećim WC-om, prvim takve vrste u Sloveniji, stanicom za gradske bicikle, parkiralištem s tri mjesta za kratkotrajna autobusna zaustavljanja i deset stajališta za taksi i urbanu opremu. Projekt je ukupne vrijednosti gotovo dva milijuna eura bez poreza, od čega polovica iz europskih fondova. „Budući da je važan infrastrukturni objekt, a ujedno i ulazna točka u grad, kao i stjecište lokalnih, prigradskih, regionalnih i međunarodnih veza, važno je da je projektiran po mjeri čovjeka“, rekao je gradonačelnik Aleš. Bržan na svečanom otvorenju koje je održano u ponedjeljak navečer pred brojnom publikom.

Foto: Aleš Bržan (FB)
Foto: Aleš Bržan (FB)
Previous articleNastavljaju se vrući dani koje će kvariti brojni pljuskovi
Next articleSeverinin Instagram zatrpan porukama podrške nakon slika Igora i Milana

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here