Home Vijesti ‘Navijači pretukli djecu misleći da su Srbi’

‘Navijači pretukli djecu misleći da su Srbi’

474
0

U najnovijem događaju koji je potresao Vukovar, dvojica mladih blizanaca postali su žrtve brutalnog premlaćivanja u subotu. Otac ovih mladića je ekskluzivno progovorio za RTL, iznoseći detalje mučne noći, dok je jedna od žrtava dala izjavu za Dnevnik Nove TV.

Jedan od napadača, 23-godišnjak, već je uhićen i izveden pred suca istrage, koji mu je odredio istražni zatvor. Gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava, jasno je naveo da su napadači povezani s navijačkom skupinom Bad Blue Boys.

Žrtva napada, jedan od maloljetnika koji je pretrpio ozljede, opisao je kako su se događaji odvijali. “Neki BBB-i su bili ispred nas i čuli naglasak mojih prijatelja. Pitali su nas za koga navijamo, no mi nismo ni stigli odgovoriti. Počeli su vikati Delije te su se naguravali s moja dva prijatelja koji pričaju ekavicom. Onda su ih počeli tući”, izjavio je mladić.

U obrani od napadača, maloljetnik koji je progovorio za Dnevnik Nove TV također je dobio udarce. “Vikali su vadite nož i prijetili su mom prijatelju da će ga baciti u rijeku Vuku”, dodao je.

Ogorčeni otac blizanaca izrazio je svoje nevjerojatno razočaranje situacijom, nazivajući napad “sumrakom Republike Hrvatske”. Prema njegovim riječima, napadači su pogrešno pretpostavili da su mladići Srbi zbog naglaska koji miješa ekavicu i ijekavicu.

Dvojica blizanaca trenutno su na oporavku u KBC-u Osijek, s ozbiljnim ozljedama uključujući frakture lubanje, lica i hematome. Otac je dodatno naglasio težinu situacije, ističući da je napad bio izraz bunta huligana i navijača, označavajući ga kao “napad na djecu, maloljetnike”.

Ovim događajem zajednica je šokirana, a traži se pravda za premlaćenu djecu. Otac je jasno izrazio svoj zahtjev za pravdom, dok istražne agencije rade na rasvjetljavanju ovog tragičnog incidenta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here