Home Biznis Navijači Sjeverne Koreje tuguju nakon 0:7 protiv Portugala

Navijači Sjeverne Koreje tuguju nakon 0:7 protiv Portugala

1216
1

Korejska zajednica u Japanu tuguje zbog ranog sjevernokorejskog ispadanja sa Svjetskog prvenstva ali je ujedno i ponosna zbog rijetke prilike da vidi svoju reprezentaciju na završnici svjetske nogometne smotre nakon 44 godine. Sjeverna Koreja je nakon što je poražena protiv Brazila, pregažena u utakmici s nemilosrdnim Portugalcima rezultatom 7:0 te je time izgubila i teoretsku šansu da će vidjeti drugi krug.

Petstotinjak pro-Pyongyang Koreanaca pratilo je svoju reprezentaciju u školi pokraj Tokya odjeveni u crvene nacionalne dresove i mašući sjevernokorejskim zastavama. Posebno su oduševljeno pozdravili pojavljivanje na ekranima igrača japanske lige Jong Tae-Se ‘Azijskog Wayna Rooneya’ te druga dva preostala igrača rođena u Japanu Ahn Yong-Haka i Ryang Yong-Gia.

U Japanu koji je za vrijeme 2.svjetskog rata okupirao Korejski poluotok živi oko milijun Koreanaca. Mnogi od njih su djeca nekadašnjih prisilnih radnika. Računa se da je oko 100.000 Koreanaca u Japanu lojalno sjevernokorejskom režimu u Pyongyangu. (afp/rd)

Previous articleCres: Prvi dan Otvorenog prvenstva Hrvatske u jedrenju
Next articleOpljačkana benzinska pumpa u Osječkoj ulici

1 COMMENT

  1. E ovo je bio jedan od rijeđe poučnih članaka na ovom portalu.
    Čista petica!
    Mario Mihovilović bi trebao obraditi ovu temu u jednoj od svojih emisija “Pod povećalom” na HR3.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here