Home Mozaik Navijačka pjesma ‘Idemo Hrvatska’ na vrhu HR Top 40

Navijačka pjesma ‘Idemo Hrvatska’ na vrhu HR Top 40

201
0
Naslovne_za_web_i_newslettere_2 - Idemo_Hrvatska


Singl Idemo Hrvatska (Croatia Records/Menart), nastao povodom Svjetskog prvenstva u nogometu kao suradnja producenta ZETZ-a s izvođačima Perom Galićem (Opća opasnost), Giulianom, Mariom Rothom (Vigor), Ivanom Penezićem (Pravila igre) i Igorom Delačem, ovotjedni je broj jedan liste HR Top 40.

Vatra s baladom Javi se kad stigneš (Dallas Records) spustila se na drugo mjesto liste nakon devet tjedana boravka na vrhu. Zaprešić Boys s pjesmom Jutrom kad se budim (Rubikon Sound Factory) debitirali su na trećoj poziciji, dok je na broju četiri ostao singl Samo se ljubit isplati (Tonika) Jelene Rozge. Top 5 zatvara grupa Detour s pjesmom Karavan (Aquarius Records).

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 21. studenoga do 27. studenoga 2022. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

Ovotjedna lista bilježi ukupno osam promjena, od čega je šest novih ulaza. Od šest noviteta, dvije pjesme su našle svoje mjesto u ovotjednom Top 5.

Nakon prošlotjednog ulaza na listu, singl Idemo Hrvatska došao je na vrh rezultata mjerenja emitiranja nakon skoka od 33 mjesta. Time je ujedno ostvaren najviši skok u ovoj kalendarskoj godini, nadmašivši rezultat grupe Cambi. s baladom Od milijun samo jedna (Dallas Records) od 18. travnja.

Osim toga, pjesma Idemo Hrvatska je prvi navijački broj jedan od 2018. godine. Tijekom ljeta 2018. godine tri neuzastopna tjedna na vrhu proveo je singl Igraj moja Hrvatska (Menart) sastava Zaprešić Boys.

Svjetsko prvenstvo u nogometu, koje se ove godine održava u Kataru u, za svoje prilike, neobičnom vremenu (studeni/prosinac), utjecalo je na izgled ovotjedne liste. Od 40 najemitiranijih naslova, četiri singla su posvećena hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Osim naslova Idemo Hrvatska, koji je debitirao proteklog tjedna, na listi su debitirale dvije navijačke pjesme – Jutrom kad se budim u izvedbi sastava Zaprešić Boys i suradnja Valerija i Alena Vitasovića Milijuni srca (Dancing Bear).

Previous articleJedan od organizatora klečanja katolibanskih muževa u Zagrebu je osuđeni ubojica dvoje ljudi
Next articlePlenković posjetio hrvatsku reprezentaciju i razgovarao s Dalićem

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here