Home Sport Navijaču koji je na ličkom derbiju pucao iz zolje prijeti 5 godina...

Navijaču koji je na ličkom derbiju pucao iz zolje prijeti 5 godina zatvora!

206
0

Nogometni navijač iz Smoljanca (26) koji je prošle nedjelje na utakmici županijske lige u Mukinjama ispalio pirotehniku iz improvizirane zolje kazneno je prijavljen zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, priopćila je jutros policija iz Gospića.

Policija je u priopćenju navela kako nogometnog navijača sumnjiči da je 11. rujna oko 16 sati u Mukinjama, na nogometnoj utakmici županijske nogometne lige, s tribine na igralište iz improvizirane nepoznate naprave nalik tzv. zolji ispalio “pirotehničko ili neko drugo eksplozivno sredstvo koje je palo i eksplodiralo u neposrednoj blizini igrača”.

Ovakvim postupkom izazvao je opasnost za život i tijelo ljudi ozbiljno ugrozivši sigurnost svih na utakmici, priopćeno je nakon što je policija iz Korenice dovršila kriminalističko istraživanje.

Što kaže HNS?

Incident s pucanjem iz improviziranog raketnog bacača u nedjelju na utakmici u Lici zgrozio je i šokirao Hrvatski nogometni savez, ustvrdio je jučer HNS, a pritom je, kako navode u odgovoru Hini, “jedino utješno što nitko nije stradao i što je počinitelj priveden”.

Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak dodaje da u konkretnom slučaju vjeruju “da će državne institucije odgovarajuće procesuirati pojedinca koji se odlučio na ovakav način ugroziti živote drugih ljudi” na utakmici NK Plitvice – NK Sokolac Brinje u Mukinjama.

U policijsku postaju Korenica u utorak je na ispitivanje priveden 26-godišnjak iz Smoljanca nakon što se snimka incidenta koji se dogodio uoči utakmice na stadionu NK Plitvice proširila društvenim mrežama.

Za kazneno djelo dovođenja u dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom zakon predviđa kaznu zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Previous articleDrama na bdijenju u čast kraljice: Član kraljevske garde onesvijestio se i pao na pod
Next articleZagrepčanin zatražio od susjeda da ga ostave na miru dok se ‘razara’ s curom! (FOTO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here