Home Mozaik Ne pokušavajte ovo nikad! Liječnici upozorili na bizaran ‘lijek za prehladu’

Ne pokušavajte ovo nikad! Liječnici upozorili na bizaran ‘lijek za prehladu’

379
0

Već je stara vijest koliko često bizarni trendovi okupiraju društvene mreže. No, svaki put nas iznova iznenadi koliko ti trendovi zaista mogu biti čudni, pa čak i opasni. Jedan takav trend pojavio se na TikToku. Zove se “NyQuil piletina”.

Naime, sve veći broj mladih isprobava jedan “trik” za liječenje prehlade. Recept je jednostavan, dovoljno je samo skuhati piletinu na sirupu za kašalj. Da, dobro ste vidjeli, kao i britanski liječnik Aaron Hartman, koji je upozorio koliko je takva ideja zapravo pogubna.

“Kada kuhate sirup protiv kašlja kao što je NyQuil, iskuhate vodu i alkohol u njemu, ostavljajući piletinu zasićenom ogromnom koncentriranom količinom lijekova. Kada pojedete jedan komad tako kuhane piletine, to je kao da zapravo konzumirate četvrtinu do pola boce NyQuila”, objasnio je Hartman za Mic.com i dodao da bi tako spravljeno jelo moglo dovesti do trovanja.

@theunicornking #stitch with @igrobflo #nightnight #nyquil ♬ original sound – Jesse Sky

Jedan je gurman s “neobičnim” kuharskim i medicinskim sklonostima na TikToku pojasnio kako se spravlja “NyQuil piletina”. U videu on stavlja dvoja pileća prsa u tavu, prži ih na niskoj temperaturi, a zatim nalijeva gotovo cijelu bocu sirupa za kašalj i pušta piletinu da se “krčka” pola sata.

“Ponekad vas para stvarno uspava. Traži se plava boja kao ova, a onda ocijedite neiskorišteni sirup natrag u bočicu”, objasnio je “kuhar”, čiji bi “specijalitet”, sudeći po komentarima ispod videa, mnogi rado probali.

Previous articleCrnogorac ispričao Đokoviću vic u kojem su Federer i Nadal u glavnim ulogama: Tenisač i društvo pukli od smijeha! (VIDEO)
Next articleEvo što je trener Tomić izjavio nakon priprema u Umagu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here