Home Vijesti Negativna temperatura i u Rijeci!

Negativna temperatura i u Rijeci!

534
0

Hladno je jutros diljem zemlje, -11°C u Bednji, Ogulinu. Negativan predznak ima temperaura i u Rijeci, gdje je -1,8°C stupnjeva, javlja N1.

Puše i jaka i olujna bura koja pojačava dojam hladnoće. Prema posljednjim informacijama HAK-a zbog olujnog vjetra za sav je promet zatvorena dionica Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene. Kako su temperature niske, postoji opasnost od poledice, stoga budite oprezni!

Na svu sreću je suho, štoviše, pretežno vedro je jutros u većem dijelu Hrvatske. U nastavku dana oblačit će se s jugozapada, zbog ciklone koje će se premještati južnije od naših krajeva, no zadržat će se većinom suho.

I za vikend će biti stabilno, ali još hladnije, i do -9°C, u nizinama unutrašnjosti, ispod -10°C u gorju. Hladno će biti i uz obalu, i do -5°C, na riječkom području, vrlo vjerojatno u subotu ujutro, u Splitu -2°C.

U hladnom smo valu, koji će se još i intenzivirati, stoga ne čudi da je na snazi visok stupanj upozorenja na hladnoću. DHMZ je postojeći val okarakterizirao kao vrlo opasan po zdravlje svih nas.

Čini se da bi nam od srijede mogao početi pritjecati nešto topliji zrak, no još je prerano za precizne prognoze.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here