Home Mozaik Neriješena misterija iz leta aviona DC-3 1968.: Putnik otišao na WC i...

Neriješena misterija iz leta aviona DC-3 1968.: Putnik otišao na WC i zauvijek nestao, sumnjaju na ovo

178
0
Foto: www.airchathams.co.nz

Ovo je jedna od onih još uvijek neriješenih misterija o putniku aviona koji je zauvijek nestao usred leta.

Dana 29. travnja 1968., DC-3 poletio je iz Illinoisa za Dallas, Texas. Bio je sunčan dan, bez ijednog oblačka na nebu.

Među dvadeset i troje putnika bili su Jerrold Potter, vitalni 53-godišnjak koji je nedavno napredovao u osiguravateljskoj kući, i njegova godinu dana mlađa supruga Carrie.

U jednom trenutku Potter je krenuo prema toaletu koji se nalazio u stražnjem dijelu aviona. “Vraćam se za minutu”, bilo je sve što je rekao supruzi, nakon čega se njih dvoje više nisu vidjeli.

Nekoliko trenutaka nakon što je otišao, zrakoplov se lagano zatresao. Pretpostavljajući da je riječ o turbulenciji, događaju se nitko nije previše obazirao.

Kad se Jerrold nije vratio nakon dvadeset minuta, njegova se žena počela brinuti.

“Možete li, molim vas, pogledati što je zadržalo mog muža? Dugo ga nije bilo”, zamolila je stjuardesu za pomoć.

Nakon što je poslušala zahtjev putnika, stjuardesa je krenula prema repu aviona. Otprilike u isto vrijeme u kokpitu se upalilo svjetlo koje je pokazivalo da su vrata na stražnjoj strani aviona otvorena.

Pilot je naredio kopilotu da vidi što se događa bez ometanja putnika. Kad je kopilot stigao do toaleta, primijetio je paniku na licu stjuardese.

“Imamo problem! Čini se da jedan putnik nedostaje”, rekla je, nakon čega je nastala panika među osobljem leta.

Pregledom stražnjeg dijela aviona kopilot je ustanovio da su jedna vrata malo odškrinuta, a kako nisu bila pod velikim pritiskom, nije došlo do oštećenja. Lanac koji je dodatno osigurao vrata bio je na podu u blizini.

Nakon što je poslušao izvještaj podređenog, pilot je zaključio da se gospodin Potter najvjerojatnije spotaknuo kada je došlo do turbulencije, snažno udario u vrata i pao” iz aviona. Međutim, naknadno je utvrđeno da je kvaku vrata trebalo okrenuti za 180 stupnjeva kako bi se otvorila, što nije učinjeno.

Nadalje, nitko nije čuo nikakvo lupanje ili vrištanje, što bi bilo i očekivano da se ovakav scenarij dogodio. Da misterija bude veća, sljedećih tjedana provedena je opsežna potraga za gospodinom Potterom na području njegova nestanka, ali tijelo nikada nije pronađeno.

S druge strane, Keri je priču o suprugovom samoubojstvu odbacila kao besmislicu.

“Bio je sretan i stabilan čovjek. Putovao je na sastanak kluba čiji je istaknuti član, čemu se jako veselio. Ovo jednostavno nema smisla!”, odlučno je izjavila.

Previous articleVIDEO: Ludilo u Beogradu. Đoković plakao pred tisućama srpskih fanova
Next articleTip u Zadru postao je viralna senzacija zbog odabira mjesta za sunčanje, morate vidjeti!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here