Home Mozaik Nestao Putinov liječnik koji je bio upoznat s njegovim zdravstvenim stanjem: Ostavio...

Nestao Putinov liječnik koji je bio upoznat s njegovim zdravstvenim stanjem: Ostavio je oproštajno pismo

181
0

Čelnik vodećeg ruskog državnog instituta za cjepiva, za kojeg se vjeruje da zna medicinske tajne Vladimira Putina, je nestao.

Viktor Trukhin (59) nestao je dan prije nego što ga je Federalna medicinsko-biološka agencija [FMBA] otpustila zbog navodne prijevare velikih razmjera, javlja The Sun.
Trukhinova kći ga je zadnja vidjela, 3. rujna u Moskvi. Obitelj je prijavila nestanak i policija traga za njime.

Institut za cjepiva
Trukhin je 11 godina bio direktor Istraživačkog instituta za cjepiva i serume u Sankt Peterburgu. Ovaj pravnik po obrazovanju u potpunosti je upoznat s najnovijim ruskim istraživanjima o razvoju cjepiva, seruma i “bakterijskih pripravaka”.

Institut je na čelu lijekova za borbu protiv koronavirusa, hepatitisa i spolno prenosivih bolesti te ima vodeću ulogu u izvozu ruskih cjepiva.
Najveći pojedinačni vodeći klijent je tvrtka u vlasništvu bliskog Putinovog prijatelja Sergeja Čemezova, bivšeg kolege iz KGB-a, koji je milijarder i šef ROSTEC-a, državnog obrambenog konglomerata visoke tehnologije.

Institut na čijem je čelu Trukhin dio je FMBA, ruskog državnog tijela koje ima zadatak osigurati radijacijsku, kemijsku, biološku sigurnost te predvoditi zaštitu zdravlja.

‘Putinov liječnik’
Pretpostavlja se da Trukhin zna za Putinove zdravstvene probleme. O njegovim zdravstvenim problemima spekulira se u javnosti, a takva nagađanja potaknuta su Putinovim čestim napuhanim izgledom i trzanjem. Naime, The Sun je ranije objavio insajderske dokumente koji govore da Putin ima rak gušterače i rani stadij Parkinsonove bolesti.
Trukhin je napisao oproštajno pismo osoblju svog “jedinstvenog” instituta, najavljujući svoj odlazak i rekavši: “Ova odluka, nažalost, nije bila moja.”

Njegove aplikacije WhatsApp i Telegram otvorene su nakratko 5. rujna, ali se on nije javio.

FMBA je rekao da su ruske agencije za provođenje zakona dobile dosje u kojem se navodi njegova umiješanost u prijevaru i korupciju.

Previous articleMedvjed ušetao u dvorište, svi su ostali iznenađeni reakcijom domaćina (VIDEO) ​
Next articleGotovo 500 Vespi danas će ‘okupirati’ centar grada

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here