Home Vijesti Nešto se čudno događa na zloglasnoj tržnici s koje je krenula korona:...

Nešto se čudno događa na zloglasnoj tržnici s koje je krenula korona: Životinjski leševi su posvuda!

213
0

Nakon što je pandemija koronavirusa buknula u kineskom Wuhanu, tržnica koja se smatra izvorom zatvorena je. Međutim, sada se pojavila sumnja da je ona ponovno tajno otvorena jer su se pojavile fotografije životinjskih leševa na krovu ove kineske tržnice, piše Daily Mail.

Redovi oderanih životinja vise na policama za sušenje na tržnici morskih plodova Huanan u Wuhanu, a fotografije su snimljene u studenome 2021. i osvanule na Google Earthu. Fotografije su se pojavile tek ovoga tjedna te su odmah pobudile sumnju da je ova kontroverzna tržnica ponovno otvorena, a podijelila ih je američka virologinja Angela Rasmussen.

Nekim životinjama na fotografijama je oderana koža, a drugima je očišćena utroba, no krzno im je još uvijek netaknuto. Na mutnim fotografijama također je prikazano nekoliko stolova na kojima je položena životinjska koža.

Profesor Lawrence Young, mikrobiolog sa Sveučilišta Warwick u Velikoj Britaniji, smatra da je to vrlo zabrinjavajuće.

“Što međunarodna zajednica treba učiniti kako bi uvjerila vlade kako je potrebno kontrolirati mokre tržnice? Znamo da gotovo sve infektivne bolesti, koje su zadnjih godina bile prijetnja ljudima, potječu od životinja”, rekao je.

Profesor Paul Hunter, stručnjak za zarazne bolesti na Sveučilištu East Anglia, rekao je da je samo pitanje vremena kada će se dogoditi nova pandemija ako se nastavi ovakva trgovina u velikim gradovima.

Nakon što je tržnica zatvorena početkom siječnja 2020., istraživači su prikupili uzorke peradi, zmija, jazavaca, divovskih daždevnjaka, sijamskih krokodila i drugih životinja koje su se tamo prodavale. Uzeli su i uzorke iz kaveza, toaleta, odvoda i štandova.

U ožujku 2021. godine kineski znanstvenici objavili su izvještaj koji je pokazao da su svi od gotovo 200 uzoraka prikupljenih od životinja bili negativni, ali da je oko 1000 uzoraka uzetih sa štandova i drugih dijelova tržišta bilo pozitivno.

Reuters je zračne snimke objavio u siječnju 2021., a one prikazuju prazne police za sušenje na istom dijelu krova. U drugom setu fotografija snimljenih u veljači, činilo se da se na polici suši životinjska koža, ali manja količina.

“Deset mjeseci kasnije, u prosincu 2021. godine, čini se da su police za sušenje pune. Također, vidi se stol na kojemu se nalazi nešto što izgleda kao životinjska koža. Ako je to svježa životinjska koža, zbunjuje zbog čega bi to bilo tamo, godinu dana nakon zatvaranja tržnice”, upozorila je američka virologinja dr. Angela Rasmussen.

Previous articleBudicin: Selahiju netko iz kluba dozvolio da se ženi ovaj vikend
Next articleFOTO: Predstavljena monografija o riječkoj trobojnici

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here