Home Vijesti Njemačka ograničava i privatne kontakte, priprema se obavezno cijepljenje!

Njemačka ograničava i privatne kontakte, priprema se obavezno cijepljenje!

374
0

U Njemačkoj se planira pooštrenje mjera za necijepljene kojima bi se drastično ograničili kontakti i pristup trgovinama te kulturnim i sportskim natjecanjima, Priprema se i uvođenje opće obveze cijepljenja protiv koronavirusa, javljaju njemački mediji u četvrtak.

Pristup trgovinama na saveznoj razini bi trebao biti ograničen samo za one koji nisu cijepljeni ili preboljeli koronavirus, a isto vrijedi i za kulturne i sportske manifestacije, stoji u odlukama saveznih i pokrajinskih vlasti kako prenose njemačke novinske agencije.

To se ograničenje ne odnose na trgovine za dnevne potrebe poput samoposluživanja, drogerija ili ljekarni.

Broj posjetitelja na masovnim manifestacijama bi trebao biti ograničen na 30 posto kapaciteta prostora, ali ne bi smio premašivati brojku od 15.000.

Kod necijepljenih bi trebali biti ograničeni i kontakti u privatnom okruženju. Tako bi se članovi jedne obitelji smjeli sastajati s najviše dva člana nekog drugog kućanstva ako se radi o osobama koje nisu cijepljene ili preboljele koronavirus.

Sa sastanka predstavnika saveznih i pokrajinskih vlasti, na kojem sudjeluje i aktualna kancelarka Angela Merkel kao i njezin vjerojatni nasljednik Olaf Scholz, u javnost su procurile i informacije o zakonskoj pripremi za uvođenje opće obveze cijepljenja protiv koronavirusa koji bi trebao uslijediti u veljači.

Otvorena su još i pitanja lokalnih zatvaranja klubova i diskoteka u trenutku kada sedmodnevna incidencija bude premašila vrijednost od 350.

U nacrtu odluka saveznih i pokrajinskih vlasti stoji i cilj provođenja 30 milijuna cijepljenja, u što su uključena prva, druga kao i booster cijepljenja do Božića.

Državni epidemiološki institut Robert Koch u četvrtak je izvijestio o 73.209 novozaraženih koronavirusom.

Previous articleVIDEO: Srpski sudac dobio 15 mjeseci zatvora zbog jednog od najsmješnijih penala u povijesti nogometa!
Next articleNajpoznatiji ruski astrolog dao detaljan horoskop za 2022.: Za ova dva znaka slijedi najbolje razdoblje u životu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here