Home Vijesti Nova organizacija linija javnog gradskog prijevoza

Nova organizacija linija javnog gradskog prijevoza

4883
9

Od 11. siječnja 2010. godine Komunalno društvo Autotrolej uvodi novu mrežu gradskih linija. Nova mreža gradskih linija i dalje će brojati 18 linija, no nekim je linijama promijenjena trasa, neke su ukinute, a nove uvedene. Tako će linija 1B na voziti na trasi Tower centar – Vežica – Strmica i tako povezati dva dijela grada koji do sada nisu imali direktnu liniju. Umjesto ukinute linije 17, uvedena je nova linija 3A, koja će povezivati Gornji Zamet sa centrom Zameta i njegovim zapadnim dijelom, a vozit će od Bezjaka preko centra Zameta do Ulice Ivana Zavidića, odnosno okretišta linije 2A, koja će i dalje prometovati po staroj trasi. Stanovnicima Rastočina, većinom starijoj populaciji, zasigurno će koristiti nova linija 4A, koja će voziti od Rastočine preko Brašćina do Pulca. Na zahtjev velikog broja građana, kao i zaposlenika i posjetitelja Psihijatrijske bolnice Lopača, uvedena je nova linija 13A, koja će voziti na relaciji Vežica – Grohovo – Lopača.

autotrolejvozni

Izmijenjeno je šest linija, a najveća promjena odnosi se na linije koje povezuju Zamet, Kantridu i Srdoče s jedne te Pećine i Trsat s druge strane grada. Tako će ubuduće linija 1 Bivio, umjesto s Trsatom, povezivati s Pećinama, dok će linija 2 voziti na trasi Trsat – centar – Srdoči.

Novost predstavlja i nova trasa linije 1A, koja će i dalje voziti do Marčeljeve Drage, ali neće voziti do Trsata, već do Šet. A.K.Miošića. Na taj način, pojasnio je Radojković, izbjeći će se raniji problemi s usklađivanjem linija 1 i 1A, a omogućit će se da se linije lakše prilagode potrebama građana Marčeljeve Drage, ukoliko bude potrebe za promjenom polazaka. Linija 5A povezivat će Tibljaše i Drežničku ulicu, odnosno vozit će od Tibljaša do rotora na Škurinjama, pa će se stanovnici tog rubnog područja moći na rotoru prebaciti na autobus linije 5 i voziti se do centra grada. Linija 7A i dalje će povezivati Sv. Križ i Hoste, ali će voziti po tzv. sjevernom koridoru, odnosno prolaziti Pomerijem. Djelomično će se promijeniti i linija 13, koja će povezivati Deltu i Grohovo. Ostale linije ostaju nepromijenjene.

Informacije o reorganizaciji mreže javnog prijevoza mogu se pronaći na web stranicama Autotroleja, a bit će postavljene na autobusnim stajalištima i na oglasnim pločama u samim autobusima.

Nove linije:

1B Tower centar – Vežica – Strmica
3A Bezjaki – Zamet – Ivana Zavidića
4A Rastočine – Brašćine – Pulac
13A Vežica – Grohovo – Lopača

Izmijenjene linije:

1 Pećine – centar – Bivio
1A Šet. A.K.Miošića – centar – Marčeljeva Draga
2 Trsat – centar – Srdoči
5A Drežnička – Tibljaši
7A Sv. Križ – Pomerio – Hosti
13 Delta – Grohovo (– Lopača)

Linije na kojima nisu vršene promjene:

2A Šet. A.K.Miošića – Pomerio – Ivana Zavidića
3 Šet. A.K.Miošića – Pomerio – Grbci
4 Fiumara – centar – Brašćine
5 Jelačićev trg – centar – Drenova
5B (OŠ F.Franković -) Drenova – Kablari
6 Podvežica – centar – Krnjevo NN
7 Gornja Vežica – centar – Pehlin
8 Trsat – Pomerio – Torpedo

9 COMMENTS

 1. Ovo su najobičnije gluposti gosp.Vepra i njegove klike u Autotroleju. Izaći sa novim linijama bez prethodne kvalitetne analize je totalna bedastoća i nepoznavanje stvari.
  Ono što je ovoga trenutka najvažnije za KD Autotrolej ali i same vlasnike istoga u kojima Grad Rijeka participira sa 88% vlasništva, kako smanjiti subvencije Autotroleju iz Gradskog proračuna od skoro 30 milijuna kuna. To je pitanje svih pitanja.
  Kako smanjiti previlik broj administrativnog osoblja, kako modernizirati dijelove prometne infrastrukture, kako više ne raditi reparacije motora autobusa u Austriji, kako povećati učinak komercijalnih efekata, te naposljetku kako koristiti unutarnje rezerve kojih vjerujte ima na pretek. to su po meni pitanja, poslovi i zadaci za Upravu a ne gluposti koje nam se kao građanima plasiraju.
  Svaka normalna vlast bi temeljem izuzetno loših poslovnih rezultata Uprave trebala iste smjenjivati ako treba i više puta godišnje i konačno za ono što se gosp.Vepar i njegova klika zalažu na nacionalnoj razini sprovoditi u praksi a to znači postavljati stručne i kvalitetne ljude u Uprave komunalnih društava a ne poslušnike koji će raditi po diktatu gosp.Vepra ili gđe.Miličević.
  Bobi

 2. Sve su ispremiješali ne kužim ćemu sve ovo, samo će ljude zbuniti bez veze. Linija na primjer 2 prometuje godinama Zamet-Pećine a sad od jedanput naTrsat, ne razumijem zašto ova rošada, u redu uvođenje 3A ali izmjena trasa starim linijama. Da li je ovdje struka uopće sudjelovala, neki čovjek osoba sa fakulteta prometnih znanosti ili nečeg takvog ovo nema veze s vezom. Ljude će zbunit nikoga nisu niš pitali . Ali njih boli kurac Veprina vozi Lagunu mislim, a ostali voze sviftove Suzuki zaposleni u gradskim odjelima, sad će ljudi više ić autima u grad koji mogu. sad npr linija 2 radi još duži put u neku ruku. Valjda se sve poremetilo novim linijama ali ne treba sve tako ispast.

 3. laži su napisane u ovom članku da ima ::::Na zahtjev velikog broja građana, kao i zaposlenika i posjetitelja Psihijatrijske bolnice Lopača…. molim da se izbaci iz ovog članka ovo zaposlenika lopače….jer je to tražio samo vrh lopače koji je htio nekako skresati pare koje troši na prijevoz zaposlenika. Zaposlenici su se s potpisima izjasnili da njih preko 90 % ne želi regulaciju prometom autotrolejom…ali glas naroda nitko ne pita, već samo odlučuju diktatori oni koji su došli poslije Vulinke… Samo nek tako nastave, sve će izaći na vidjelo!!!! Čuvajte se…

 4. Kretenizam koji mogu smislit samo „bistre“ autotrolejeve glave. Svaki put kad pomislim da su došli do vrhunca svoje gluposti, oni me iznenade- još većom glupošću.

  Problem usklađivanja linija 1 i 1A su riješili tako da su 1A skratili do Šetališta A.K.M. ??? Ovoga nema ni u Monty Pytonu.
  Problem pretrpane 7A su riješili tako da su je preusmjerili na sjeverni koridor gdje će je koristit manje ljudi. Nevjerojatna logika.

  Je li zahtjev stanovnika Bezjaka bio da im se linija sa 23 polaska dnevno iz centra Rijeke, smanji na 20 polazaka i to ne više iz centra, nego sa Zapadnog Zameta. Kako uopće doći do veze za Bezjake? Linijama 2A i 3 koje prometuju sjevernim koridorom i to ne baš prečesto. Ili dvojkom sa kojom nema zajedničke stanice. Prije je zadnja vožnja iz Rijeke prema Bezjacima bila u 23:00, a sada nakon 21:20 nema više.

  Zamet koji je prije imao 106 polazaka linije 2 + 70 polazaka linije 3A (ukupno 176!!!) a sada ih ima 102 koje mora dijelit sa Srdočima.

  Pećine, sa 107 polazaka padaju na 85. Doduše dobili su i 17 polazaka 1B prema Strmici, koje će ionako koristit (besplatno) samo gerijatrija sa Trsata i Vežice da se zimi ide grijat u Tower, a ljeti za kupanje na Pećine.

  Marčeljeva draga ostaje na istome sa 54 polazaka dnevno, ali nemaju više vezu sa Trsatom, nego je skraćena do A.K.M.

  Trsat – po starome 108 polazaka. Po novome- 104. Važno da se glavešine hvale kako će linija sada obuhvaćati i sveučilišni kampus. Više putnika, sa manje polazaka- SVAKA ČAST MAJSTORI!!! I to je povećanje kvalitete javnog gradskog prijevoza???

 5. “Pećine, sa 107 polazaka padaju na 85.”???
  Barem je tamo uvijek neka gužva zbog towera, samo neka oni smanje broj polazaka, po mogućnosti neka stave i zadnji bus oko 22, tek toliko da se nešto sredi.
  Čemu te promjene? Je li itko pitao građane, treba li se i protiv ovoga prosvjedovati? Samo zbunjuju, nitko se do sad nije bunio. Ok, uvedite dvije nove linije, ali ovo je pretjerivanje. Kuda vozi 1, kuda 2? Samo su se iskrižali? Ili ne? Nema smisla. Čini mi se da ćemo se prvih mjesec dana voziti samo da naučimo nove rute.

 6. Nije to ni toliki problem, zapamtit 3 linije
  1 Pećine – centar – Bivio
  1A Šet. A.K.Miošića – centar – Marčeljeva Draga
  2 Trsat – centar – Srdoči
  iako će ima onih koji ni to neće moć. Moja nona je kod kazališta propustila 2 jedinice jer je na njima pisalo 1 Bivio (vozači nisu promjenili natpis na displayu), a ona je živi na Krimeji i čeka onaj na kojemu piše 1 Trsat. Jbga, takvima nema pomoći, ona će tek sad bit izgubljena, ali svaka normalna osoba koja svakodnevo koristi JGP, će se brzo snać u novom rasporedu.
  Bit je u tome da se oni hvale kako su povećali broj kilometara i proširili mrežu na veće gradsko područje, a nitko ne spominje da su smanjili broj polazaka na nekim linijama. To vam dragi moji znači da će sada busevi rjeđe vozit, i da ćete ga duže čekat. To oni zovu “POVEĆANJEM STANDARDA” JGP-a.

  Koga će vozit ona idiotska linija 3A Bezjaki – Zamet – Ivana Zavidića . Sa Bezjaka do Zameta, pa lovi 2A ili 3 (koje jako često voze) do centra. Za to neće trebat ni minibus, dosta će bit Laguna od g. Vepra.

  Baš me zanima kakvu to buniku žvaču ti genijalci iz Autotroleja, jer ovakvu mrežu linija i vozni red može smislit samo totalno spaljeni mozak.

 7. dakle, linije se prilagođavaju penzićima, a još će voziti i rjeđe. baš me zanima kako će jutro izgledati u npr 1, sa zaposlenicima towera, učenicima 3 škole na pećinama i ljudima koji putuju u grad. posebno kad počnu rjeđe voziti.

 8. Hvala realizatorima tih novih ali opet starih linija,koje postoje vec 20 – ak godina,i koji su nas uvalili u još veće gužve.Govorite o korištenju javnog linijskog prijevoza a ni sami ga ne koristite,zato Gospon “novi” predsjedniče autotroleja,izvucite se iz svojeg autića i provozajte se bar jedan dan autobusom kao ostali građani.Zašto mi nismo imali pravo izbora tj. pravo odluke o ukidanju linija??????????????????????????????????Linija 2 jedva je pokrivala Zamet a kamoli jos sad Srdoče.Čemu sad smanjenje tih linija?Izbori i ta “sranja” su gotovi sad ćete nam ukinut i vjerovatno noćne linije???Smanjite cijene pokaznih karata,studentima dajte besplatne kao Grad Zagreb.Svaki dan nam nešto oduzimate, a što ste nam do sada dali??NIŠTA!Samo uzimate.Nadam se da će se pobunit još građana,i zauzet se za svoje,jer smo ipak mi ti koji bi trebali birat a ne vi!I da ćete vratit linije na staro!!!!!!A ne da moram trčat za autobusom kao jutros!¨I na povratku za doma ići do Srdoča jer se ne mogu od rulje iskoprcat van,pa opet na Zamet.Koliko mi je to puta godišnje tako gore dole?????Da pola godine provedem u autobusu?VRATITE NAM NAZAD LINIJE ILI POVEĆAJTE BROJ AUTOBUSA TJ. ČEŠĆE POLASKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here