Home Sport Nova VAR snimka: Evo što su suci komunicirali kod kontakta Pjace i...

Nova VAR snimka: Evo što su suci komunicirali kod kontakta Pjace i igrača Istre u šesnaestercu

276
0
f48dba0b 7991 4611 92ea 41bed45ffcb7
f48dba0b 7991 4611 92ea 41bed45ffcb7

Nastavlja se curenje u javnost snimaka komunikacije glavnih sudaca i njihovih video-pomoćnika, otkrivajući kako donose odluke o dvojbenim situacijama na utakmicama SuperSport HNL-a. Posljednji slučaj dogodio se na utakmici Istra – Rijeka (1:1) u 12. kolu SHNL-a, gdje su odluke glavnih sudaca ponovno dovedene u pitanje.

U 65. minuti susreta, pri rezultatu 1:1, desni bočni domaćih, Luka Hujber, sjajno poslužen petom u trku, ide sam prema golu. Međutim, Rijekin krilni napadač, Marko Pjaca, zaustavlja ga u kaznenom prostoru. Hujber se ruši na travnjak i traži penal, no glavni sudac Ante Čulina iz Zagreba, kao ni njegov pomoćnik Luka Pušić, ne signaliziraju ni sude ništa.

Na snimci se čuje kako Čulina govori pomoćnicima: “Ništa, ništa, ništa… Prelagano je to. Prelagano.” Iz VAR sobe, u kojoj su Ante Čuljak iz Zagreba i Hrvoje Radić iz Splita, dolazi zahtjev: “Ante, VAR soba ovdje, odgodi malo.” Nakon kratke provjere, dobivamo poruku: “Provjera završena, provjera završena. Bravo. Provjera završena.”

Ovo curenje snimaka ponovno je izazvalo raspravu o dosuđivanju penala i korištenju VAR tehnologije u hrvatskom nogometu. Dok neki brane odluke sudaca, drugi traže veću transparentnost i dosljednost u suđenju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here