Home Mozaik Novi napad kornjače na Jadranu: ‘Glava joj je bila kao dvije ljudske....

Novi napad kornjače na Jadranu: ‘Glava joj je bila kao dvije ljudske. Zamislite samo da mi je dijete ugrizla‘

274
0

Nakon što je vidio da je Slobodna objavila tekst kako je Splićanku na metar i pol dubine u moru napala kornjača, novinarima se javio Trogiranin M. M.(32) podijelivši slično traumatično iskustvo i susret oči u oči s, kako je rekao, “megalomanskom” kornjačom, piše Slobodna Dalmacija. Sve se zbilo prije nekoliko dana, priča, ispred kafića Bura u Slatinama.

Više puta ova je kornjača Trogiranina potjerala na obalu. Kaže kako se ponašala zbilja čudno i agresivno. On pak smatra da je ova glavata želva položila jaja u blizini i od tuda i njezino ponašanje.

– Zaplivali smo s malenom, krenuli lagano u dubinu, a kako ja stalno ronim, na tom dijelu, ispod malene, odmah sam je uočio. A što da vam kažem, susret oči u oči s kornjačom od 50-ak kilograma. Upućeni kažu da je, s obzirom na toliki broj kilograma, poprilično stara. Riječ je o ženki, a ja pretpostavljam da je tu negdje položila svoja jaja. Od tud i njezina agresivnost – priča Trogiranin.

SNIMKE POGLEDAJTE NA LINKU

– Zamislite samo da mi je malu ugrizla, pa ne bih to sebi mogao oprostiti – kaže ovaj tata.

Brzo sam djevojci rekao da s malenom bježi van, što je ona i napravila, a onda se kornjača dohvatila mene. Sve se to događalo na nekih šest do sedam metara dubine – u jednom je dahu prepričao.

Njezina glava, pojašnjava, bila je kao dvije ljudske. A ona cijela prekrivena kamenicama, priča dalje ovaj Trogiranin.

Nakratko je izašao iz mora, da provjeri uznemirenu djevojku i bebu i onda se ponovno vratio u more, na mjesto “susreta”.

– Ponovno je krenula za mnom, uspio sam je i snimiti, s obzirom na to da mi nitko nije vjerovao – kaže on.

Na svu sreću, ovoga puta nitko nije nastradao, kao Splićanka koju je napala glavata želva, nastradala je samo jedna peraja u cijelom ovom “okršaju”.

Kornjače inače ne napadaju ljude, ali ako se osjetila ugroženom zbog položenih jaja, nikad, kaže on, ne znate što očekivati.

Opreza nikad dosta.

Pogledajte i zadnju snimku koju je ustupio čitatelj Slobodne. Vidljivo je kako kornjača ne odustaje i kako se kreće i pokušava napasti ovog Trogiranina, piše Slobodna Dalmacija.

Previous articlePijavica u Italiji, tuča u Sloveniji, nevrijeme ide prema Hrvatskoj
Next articleMoldavka udata za Srbina objavila upute za zavođenje Balkanaca: dobro se ‘naoštrila’ kada je jedna stvar u pitanju

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here