Home Vijesti Novi simptom korone u Britaniji: ‘Doslovno su im otpadali slojevi kože‘ (VIDEO)

Novi simptom korone u Britaniji: ‘Doslovno su im otpadali slojevi kože‘ (VIDEO)

471
0

Frizeri diljem Velike Britanije počeli su prijavljivati kako neki njihovi klijenti, koji su preboljeli covid-19, nakon bojanja kose sad imaju nove, ozbiljne alergijske reakcije poput osipa i opeklina.

Kako prenosi BBC, znanstvenici s Imperial Collegea u Londonu zbog svega navedenoga istražuju može li i kako bolest, tj, koronavirus reprogramirati naš imunološki sustav.

Britanska udruga koja zastupa frizere i kozmetičare upozorava sve zaposlene u tim strukama da obavezno provedu dodatne epikutane testove (tzv. patch test) kako bi izbjegli moguće sudske postupke. Epikutani test služi za dokazivanje kasne reakcije preosjetljivosti na kontaktne alergene – na kožu leđa lijepe se flasteri s alergenima, a test se očitava nakon 48 i 72 sata.

Iako već deset godina koristi istu boju za kosu, Gemma, koja je preboljela covid-19, imala je reakciju na tzv. patch testu. Iz njezina frizerskog salona kažu kako su im već četiri klijenta imala isti problem otkako su započeli provoditi spomenuto alergološko testiranje.

– Dan poslije testa osjetila sam kako mi koža iza uha gori, a kako je vrijeme prolazilo, stvar se samo pogoršavala… Doslovce su mi otpadali slojevi kože – izjavila je Gemma.

– Ovo nije izolirani incident i zato su testiranja u mom salonu obavezna – kaže Gemmina frizerka Stacey Klein.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here