Home Najnovije Novi soj gonoreje mogao bi biti opasniji od AIDS-a!

Novi soj gonoreje mogao bi biti opasniji od AIDS-a!

138
0

-66-GonorejaNovi, na antibiotike otporni soj gonoreje mogao bi biti opasniji čak i od AIDS-a, tvrde američki liječnici. Soj Gonoreja HO41 je prvi put detektiran u Japanu prije dvije godine, a šansa da bi se mogao brzo proširiti i izazvati smrt većeg broja ljudi je velika, upozorava William Smith iz američkog ureda za praćenje spolno prenosivih bolesti.

“Ova bolest kratkoročno bi mogla biti gora i od AIDS-a jer je bakterija agresivnija i u kraćem razdoblju se može proširiti među više ljudi”, upozoravaju stručnjaci te dodaju da osobe zaražene novim sojem bakterije mogu umrijeti u svega nekoliko dana od zaraze.

“Zamijetili smo zabrinjavajuć broj zaraženih kod kojih niti jedan antibiotik nema učinka, a kako vrijeme odmiče, bolest postaje sve gora i sve ju je teže izliječiti”, objašnjava Smith.

Novi soj gonoreje zasad nije zabilježen izvan Japana.

“Činjenica da je bolest sve teže izliječiti postojećim antibioticima ukazuje na to da moramo što prije pokrenuti neke akcije i pokušati razviti nove lijekove koji će imati učinka”, tvrde stručnjaci.(index.hr)

Previous articleBeaković: Komadina je izdao županiju!
Next articleTvorac eura traži njegovo napuštanje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here