Home Vijesti Novo nevrijeme se približava obali!

Novo nevrijeme se približava obali!

1309
0

Istramet je jutros objavio kako se na satelitskim snimkama može uočiti izražena oblačna linija koja će u nastavku dana zahvatiti cijeli Jadran uz pljuskove i grmljavinu. Oko 9 sati su objavili kako na moru zapadne Istre već ima munja. Nešto kasnije objavili su kako se nevrijeme primiče obali te da bi mogao biti poprilično žestok udar kad stigne na obalu. Kažu kao da je riječ o ljetnoj fronti.

Crveno upozorenje Meteoalarma za danas je opet na snazi za cijeli Jadran. HRT je objavio kako se u gorju i na sjevernom Jadranu očekuje obilna kišu te olujno i orkansko jugo. Valovi će ponegdje biti veći i od 5 metara. Kiše i grmljavine bit će osobito sredinom dana i poslijepodne, kada će jugo slabjeti i okretati na jugozapadnjak i zapadnjak, a more se smirivati. Temperatura zraka većinom od 14 do 19 °C, u gorju i niža.

Na sjevernom Jadranu prevldavat će oblačno uz povremenu kišu, lokalno obilniju, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme, ponajprije poslijepodne. Jako i olujno jugo postupno će slabjeti i okrenuti na jugozapadnjak, potom na sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka 18 ili 19 °C.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here