Home Vijesti Novom listu stigle plaće za veljaču

Novom listu stigle plaće za veljaču

1397
3

U “Novom listu” danas su uplaćene plaće za veljaču pošto je “Glas Istre” platio dio duga prema toj novinskoj kući, izjavio je danas za Hinu predstavnik radnika u Nadzornom odboru “Novog lista” Damir Cupać. Po njegovim riječima plaće za veljaču još nisu ‘sjele’ na račune 260 zaposlenih, ali su uplaćene.

Potkraj ožujka u Novom listu isplaćena je minimalna plaća za veljaču od neto 2500 kuna. Na pitanje o plaćama za ožujak, Damir Cupać je odgovorio da se do 10. travnja očekuje isplata prvog dijela, tj. minimalne plaće.

Nadzorni odbor Novog lista prihvatio je sredinom prošlog tjedna prijedlog kojim se Uprava obvezala da će do 8. travnja načiniti program za smanjenje duga i naplatu tražbina od vlasnički povezanih tvrtaka te da će, ako to ne učini do zadanog roka, aktivirati sva sredstva za naplatu tražbina, uključujući i zadužnice. Isplatom plaća za veljaču i naplatom dijela duga taj se program počeo ostvarivati, potvrdio je Cupać.

Sindikat novinara u Novom listu i predstavnik radnika u Nadzornom odboru podnijeli su početkom ožujka kaznenu prijavu protiv tročlane Uprave zbog sumnje na zloporabu ovlasti i sklapanja štetnih ugovora, a nedugo nakon toga policija je počela uzimati dokumentaciju iz Novog lista. Podnositelji kaznene prijave sumnjaju da Uprava, to jest Gordan Knežević, Albert Faggian i Slaven Žmak nisu učinili sve što im je bilo na raspolaganju da zaštite riječki dnevnik od nelikvidnosti i da naplate tražbine od drugih tvrtaka vlasnika Novog lista Alberta Faggiana.

3 COMMENTS

 1. Aktualno stanje u NL-u i povezanim poduzećima:

  Svrgavanje Alberta Faggiana je u poodmakloj fazi:

  Glas Istre je dobio novog vlasnika. To je konzorcij istarskih poduzetnika koji su već podmirili dio dugovanja prema NL-u (to su one pare s kojima nam je isplaćena plaća). Ostatak duga rješavaju ovih dana. Formalno-pravni prijenos vlasništva u tijeku. Na sve funkcije u Novom listu ostavku je dao Slaven Žmak.

  Zadarski list također je dobio novog vlasnika. Vratila se Tankerska plovidba. Navodno ulazi u vlasništvo i Grad Zadar i područna samouprava. Dug Zadarskog prema NL-u ovih se dana u potpunosti rješava.

  Jedino Novi list nitko (trenutno) pod ovakvim okolnostima ne želi! Priča s Todorićem i Agrokorom pokazala se netočnom. U igri su ostali riječki poduzetnici (bez Kalema, s JGL i GP Krk), ali sve je još daleko od dogovora sa Zagrebačkom bankom. U međuvremenu tiraža pada meteorskom brzinom i ako se nešto hitno ne poduzme glede vlasničke strukture – Novi list će postati Vjesnik. Tada mu neće pomoći ni pare Billa Gatesa.

 2. Ovi idioti ne kuze da ako nitko ne kupuje ono sto oni pisu da nema ni place .
  Velika vecina je u novinarstvo upala slucajno vrijeme je da se vrate svojim pravim zanimanjima za koja su se i skolovali.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here