Home Mozaik Nuždu obavljao nekoliko sati, izgubio 95% vida i imao nasljednu bolest: Jackson...

Nuždu obavljao nekoliko sati, izgubio 95% vida i imao nasljednu bolest: Jackson je imao i psihički problem!

6419
0

Michael Jackson preminuo je 25. lipnja 2009. nakon što je pretrpio srčani udar u svom domu u Los Angelesu. Liječnik koji se brinuo za njega, Conrad Murray, osuđen je zbog ubojstva iz nehata, jer je utvrđeno da je kralju popa dao lijek Propofol, koji je potom izazvao moždani udar. I dok je planirao napisati knjigu o svom životu sa zvijezdom, i dalje tvrdeći da nije ni za što kriv – pjevačevi su zdravstveni problemi, jedan po jedan, izlazili na vidjelo.

Od njegove smrti do sada, popis problema koje je imao i o kojima je šutio nevjerojatno je dugačak. Prema njegovom biografu Ianu Halperinu, bio je toliko usredotočen na posao da je gotovo svjesno zanemarivao svoje zdravlje.

Nalazi obdukcije pokazali su da pati od uznapredovalog artritisa i da su mu pluća toliko oštećena da su jedva funkcionirala. Halperin također tvrdi da je Jackson imao određenu nasljednu bolest, zbog koje u plućima nije bilo moguće proizvesti proteine.

Zbog toga je Michael svaki dan gubio dah i jedva je hodao.

– Trebala mu je transplantacija pluća, ali za to je bio preslab. Imao je i emfizem, ali i krvarenje iz probavnog trakta, što su liječnici pokušavali zaustaviti. To je krvarenje bilo najproblematičnije, moglo ga je ubiti – objasnio je jednom prilikom pa je šokirao brojne obožavatelje glazbenika.

Uz to, izgubio je 95 posto vida, artritis mu je uništio kralježnicu i prste, a trebalo mu je nekoliko sati da izvrši nuždu jer je imao problema s povećanom prostatom. Svemu tome su, navodno, u određenom postotku pridonijele i njegove plastične operacije.

Uz to je patio od kožnih bolesti, lupusa i osjećao se toliko loše da je bio siguran kako mu “ponestaje vremena”.

– Molio me da ga posjetim dva dana prije njegove smrti. Također je želio da njegov otac bude tamo, s njim – istaknuo je Ian.

Dugogodišnji prijatelj i kolega Elton John bio je jako zabrinut kad je Michael u pitanju. U svojim memoarima objasnio je i kako se pjevač loše slagao u društvu i da je s vremenom postajalo sve teže uopće biti u istoj sobi s njim.

– Michaela poznajem od njegove 13., 14. godine. Bio je najljepše dijete koje ste mogli zamisliti. Ali u jednom se trenutku, posljednjih godina, počeo odvajati od svijeta, poput Elvisa Presleyja – otvorio je dušu.

– Bog zna što mu se događalo u glavi. I pitajte Boga koje je droge koristio. Svaki put kad bih ga vidio kasnijih godina i kad bi se razišli, odlazio sam misleći: “Jadnik, potpuno je poludio”. Bio je stvarno mentalno bolestan. Bilo je uznemirujuće biti blizu njega. Nevjerojatno je tužno – dodao je, pa se sjetio jedne večere na koju su išli zajedno.

Kako je rekao, Michael nije ništa jeo. U jednom je trenutku ustao od stola i nestao. Kasnije su ga, međutim, pronašli sa sinom domaćice, koja je pripremala jelo.

– Nije se dobro slagao u društvu odraslih. Iz nekog razloga nije baš uspjevao u tome – napisao je, između ostalog, slavni Elton.

Previous articlePentagon ne isključuje postojanje vanzemaljaca!
Next articleNives Celzijus pozirala potpuno gola u bazenu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here