Home Vijesti O poduzetnici Vanji Gnjidić kojoj su danas na vrata pokucali istražitelji pisao...

O poduzetnici Vanji Gnjidić kojoj su danas na vrata pokucali istražitelji pisao je prije dvije godine Glas koncila: ‘Ponekad se misa slavi na otvorenom, uz cvrkut ptica dok naš pater propovijeda’

568
3

Istražitelji Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) u jutarnjim satima “pokucali” su na vrata riječke poduzetnice Vanje Gnjidić i još nekih s njom povezanih osoba.

Prema prvim informacijama, sumnjiči ju se da je njezina tvrtka na temelju lažiranih podataka tražila i dobila subvencije iz EU fondova za nasade na jugu Hrvatske. Riječ je navodno o subvencijama u iznosu od oko dva milijuna eura, a upitno je je li tvrtka uopće zasadila više tisuća stabala smokvi za koje je te subvencije dobila.

O široj javnosti nepoznatoj riječkoj poduzetnici prije dvije godine je pisao Glas Koncila, ali u sasvim drugom kontekstu:

U život župe uključena je i Vanja Gnjidić sudjelovanjem na misama, čitanjem i pjevanjem, kao i u radu pastoralnoga vijeća. »Mi smo mala župa i okupljanja su uvijek intimna. Ponekad se misa slavi na otvorenom, uz cvrkut ptica dok naš pater propovijeda. Imamo divnoga patera i jako ga svi volimo, a osobito moj sin Petar koji redovito osvaja nagrade za ministranta mjeseca, iako je jedini ministrant u župi«, uz smijeh govori Vanja Gnjidić, čija se obitelj bavi poljoprivredom, a budući da su im nasadi u okolici Dubrovnika, žive na relaciji Slano – Ičići. Tako kaže da biskupa Matu Uzinića trenutačno imaju za pastira i u Dubrovačkoj biskupiji i Riječkoj nadbiskupiji, iako su, otkako je sin lani krenuo u prvi razred Katoličke osnovne škole u Rijeci, češće na sjevernom Jadranu, pisao je nadahnuto Glas Koncila 23.03.2021. godine.

Inače, zanimljivo je da je o cijeloj aferi pisao Dubrovnik Insider još prije godinu dana u tekstu s naslovom: ‘SKANDALOZNO! U Dubrovačkom primorju dobili zemlju u najam od 900 000m2 i sredstva iz fondova za sadnju voćki, a nijednu nismo našli!’

U tekstu se navodi kako je Gnjidić je očito uvidjela prednosti neiskorištene zemlje Dubrovačkog primorja te je svoju firmu Ševelj d.o.o. 2017. prijavila za projekt sadnje mjendula i smokava te povlačenje sredstava iz fondova. Najam zemljišta, vlasništva Republike Hrvatske iznajmljen je tako firmi Ševelj d.o.o. na sljedećim lokalitetima: Topolo, (232 400m2), Visočani (359 482 m2 i 2 967 m2) i i Majkovi gornji (308 873 m2). Sve bi to bilo lijepo da u Dubrovačkom primorju na spomenutim lokalitetima rastu mjenduli i smokve. Ali, zamislite, nema ničega!

Previous articleOstrogović: Gradonačelnik Filipović formiranjem Vijeća građana želi prikriti nerad, neodgovornost i gubitak izbora za mjesne odbore!
Next articleU katastrofalnoj prometnoj nesreći kod Venecije poginula trudna Hrvatica.

3 COMMENTS

  1. Gnida Vanjič ili ke bi Srbi reki Vaška Vanjić( kak MM ili CC)🙄😒😂🤣

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here