Home Biznis Obavezno cijepljenje za avionske letove u Qantasu

Obavezno cijepljenje za avionske letove u Qantasu

163
0

Putnici u međunarodnom zračnom prometu trebat će u budućnosti dokazati da su cijepljeni protiv Covid-19 kako bi se ukrcali na letove Qantas, kažu iz ove zrakoplovne tvrtke.

Šef australskog prijevoznika, Alan Joyce, rekao je da će taj potez biti “nužan” kad se na raspolaganje dobijw cjepiva.

“Mislim da će to biti uobičajena stvar prema razgovorima s mojim kolegama u drugim zrakoplovnim kompanijama širom svijeta”, rekao je.

Australija je rano u vrijeme pandemije zatvorila svoje međunarodne granice i zahtijevala testove od onih koji se vraćaju u karantenu.

Zemlja se u posljednje vrijeme oslanjala na blokade, široko rasprostranjeno testiranje i agresivno traženje kontakata kako bi dnevne infekcije u cijeloj zemlji bile blizu nule.

U intervjuu za australsku Nine Network u ponedjeljak, gospodin Joyce rekao je da Qantas razmatra načine kako promijeniti svoje uvjete i odredbe za međunarodne putnike, budući da industrija koja je teško pogođena ograničenjima putovanja, traži načine kako ići dalje.

“Tražit ćemo od ljudi cijepljenje prije nego što uđu u zrakoplov … za međunarodne posjetitelje koji izlaze i ljude koji napuštaju zemlju kada mislimo da je to neophodno”, rekao je.

U kolovozu je australski premijer Scott Morrison rekao da je vjerojatno kako će svako uspješno cjepivo postati “onoliko obavezno koliko bi to moglo biti”.

“Uvijek postoje izuzeća za svako cjepivo iz medicinskih razloga, ali to bi trebala biti jedina osnova”, rekao je za radio postaju 3AW.

Istog mjeseca Qantas je prijavio godišnji gubitak od gotovo 2 milijarde američkih dolara (1,46 milijarde američkih dolara) zbog utjecaja pandemije koronavirusa.

Joyce je izjavio kako su za to vrijeme uvjeti trgovanja bili najgori u stogodišnjoj povijesti zrakoplovne tvrtke i da je “utjecaj Covida na sve zrakoplovne tvrtke – poguban”.

U ponedjeljak je australska država Novi Južni Wales (NSW) otvorila svoju granicu sa susjednom Viktorijom prvi put otkako su se u srpnju slučajevi povećali u glavnom gradu države Melbourne.

Otkazani su letovi između tog grada i glavnog grada NSW-a Sydneya – inače jedne od najprometnijih svjetskih ruta.

Sydney Alan Kinkade ponovno se sastaje sa svojim unukom Tomom nakon šest mjeseci razdvojenosti
Dolaskom u Sydney letom Qantasa, prvi put nakon nekoliko mjeseci, putnike su na terminalu dočekali držeći table s natpisom “dobrodošli natrag”.

U ponedjeljak je između dvije države zakazano više od 20 dodatnih letova.

“Danas prvi put da upoznajem svog četveromjesečnog unuka”, rekao je jedan putnik za BBC.

Australija je zabilježila oko 900 smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom i ukupno gotovo 28.000 infekcija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here