Home Mozaik Devastirano ‘Balthazarovo igralište’ seli se s Molo longa kod Exporta na Deltu!

Devastirano ‘Balthazarovo igralište’ seli se s Molo longa kod Exporta na Deltu!

142
0

Nakon što je tri mjeseca nakon spektakularnog otvorenja projekt ‘Balthazarov Uragan’ na Molo Longu neslavno propao, sada je donesena odluka o potpunom uklanjanju instalacije koja će biti privremeno preseljena kod Exporta na Deltu.

Dječje igralište, odnosno edukativna instalacija Balthazarov Uragan, koje je ovoga ljeta postavljeno na Molo longu u sklopu dječjeg festivala Tobogan Europske prijestolnice kulture, tik do legendarnog broda Uragan, dobit će svoj novi privremeni dom – ispred zgrade Exporta na Delti.
Naime, kako je ovo Balthazarovo dječje igralište nedavno bilo meta sitnih vandala i autora rasističkih poruka te kako je sama instalacija bila planirana u kontekstu drugih sadržaja koji se zbog pandemije nisu uspjeli realizirati, Sveučilište u Rijeci i RIJEKA 2020 donijeli su odluku da se instalacija premjesti na novu lokaciju, kod Exporta, gdje će se nalaziti najmanje do proljeća iduće godine. U međuvremenu, spomenuti vandalizam je prijavljen policiji, a istraga je u tijeku.
Podsjetimo, igralište je osmislio kreativni studio “Benussi &theFish”, nastalo je kao suradnja EPK programa Dječja kuća te Slatko i slano, u organizaciji DeltaLaba – Centra za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam pri Sveučilištu u Rijeci i RIJEKE 2020, a osmišljavanje i realizaciju ove instalacije financijski je omogućio Poslovni klub PartneRi.
Vjerujemo da će na lokaciji kod Exporta ovo igralište biti manje na meti vandala i neodgovornih pojedinaca, a više služiti na korist djeci, roditeljima, prolaznicima i posjetiteljima programa u Exportu, ističu iz tvrtke Rijeka 2020.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here