Home Vijesti Obersnel najavio značajno smanjivanje sporne ograde na Adamićevom gatu, od vijećnika Akcije...

Obersnel najavio značajno smanjivanje sporne ograde na Adamićevom gatu, od vijećnika Akcije mladih zatražio da podnese ostavku

827
0

U odgovoru na vijećničko pitanje Vedrana Vivode, gradonačelnik Obersnel najavio je vrlo skoro značajno smanjivanje sporne ograde na Adamićevom gatu koja je opravdano ogorčila naše sugrađane.
– S obzirom da je riječ o području kojim upravlja Lučka uprava Rijeka, odmah sam razgovarao s ravnateljem Lučke uprave i zatražio da se ograda ukloni. Iako je ravnatelj Lučke uprave, gospodin Denis Vukorepa prvotno bio pri stajalištu da se ograda neće ukloniti, i dalje sam inzistirao na rješavanju ovoga problema. Prema posljednjim informacijama koje sam dobio od gospodina Vukorepe, ograda će se preoblikovati, odnosno značajno će se smanjiti njena visina i to do kraja siječnja ove godine. Podsjećam da je otvaranje Rijeke prema moru jedan od mojih osobnih ciljeva kao gradonačelnika. Danas su recimo, upravo zbog toga, Gat Karoline Riječke i riječki lukobran, naš Molo longo, mjesta okupljanja i popularne šetnice u kojima uživaju sve generacije Riječana. Ako je već potrebno postaviti zaštitu za brodice, kako ne bi bile na meti vandala ili iz bilo kojeg drugog razloga, ta zaštita svakako mora biti vizualno primjerenija. Upravo je s ciljem otvaranja grada prema moru, u prostor riječke luke smješten i predstojeći program velikog otvorenja Rijeke Europske prijestolnice kulture koji nas čeka za 15-ak dana, odgovorio je riječki gradonačelnik.

– Vezano za uputu i poziv gospodina Vivode da podnesem ostavku ukoliko odgovorim da pitanje nije u mojoj nadležnosti, ističem da, s obzirom na sve gore navedene informacije, ostavku, naravno, ne namjeravam podnijeti. Štoviše, pozivam člana Gradskoga vijeća Vedrana Vivodu da podnese ostavku budući da je u Gradskom vijeću Grada Rijeke zauzeo mjesto koje pripada srpskoj nacionalnoj manjini, temeljem odredbi Statuta Grada Rijeke. Time su Akcija mladih i on osobno onemogućili pripadnike srpske nacionalne manjine u Rijeci da ostvare svoja prava na dva člana Gradskoga vijeća, a to je svakako bilo upravo u njihovoj nadležnosti, zaključio je Obersnel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here