Home Vijesti Obersnel policiji prijavio HSP-ov ‘Stožer za obranu hrvatske Rijeke’

Obersnel policiji prijavio HSP-ov ‘Stožer za obranu hrvatske Rijeke’

1770
1

Projekt Rijeke Europske prijestolnice kulture nije pošteno ni započeo, a političke iskre stalno frcaju. Nekima se onaj antifašistički dio programa toliko ne sviđa da su osnovali čak i Stožer za obranu hrvatske Rijeke. Zaprijetili su mirnodopskom Olujom na što je Vojko Obersnel odgovorio – prijavama policiji, javlja N1.

Ovih se dana pojavio novi stožer u Hrvatskoj – Stožer za obranu hrvatske Rijeke! Dijete je to lokalnih pravaša na čelu s Nikicom Augustinovićem iz Omišlja. Njegov zamjenik, glavni tajnik cijelog HSP-a, tvrdi da su uz njih branitelji, udruge i mladi.

“To je proces koji je u nastajanju i tek je održan prvi sastanak udruge, pardon Stožera, očekujem da se tu uključi nekoliko tisuća ljudi, minimalno, u trenutcima kad bude vrhunac aktivnosti”, rekao je Zvonko Čapko, glavni tajnik HSP-a.

Vrhunac tih aktivnosti bit će kad se u sklopu EPK bude izvodila Jugo joga – tjelovježba u pozama partizanskih junaka, pa kad se bude dijelio komunistički manifest. Zato prijete novom Olujom, ali mirnodopskom.

“Ne, to nije nikakva prijetnja, to je samo spremnost nas koji smo se borili za Hrvatsku, protiv iste te petokrake da jednostavno ne dopustimo da se ta instalacija postavi! Naglasak je na riječi mirnodopska. Mirnodopska, oluja je asocijacija na nešto što je domoljubno, a mirnodopsko da su sva legitimna sredstva, bez ikakvog nasilja, pogotovo ne s naše strane”, rekao je Čapko.

No, ipak ih je Obersnel ozbiljno shvatio i prijavio prijetnje policiji. Iz Policijske uprave primorsko-goranske rekli su:

“…glede medijskih napisa “Stožera za obranu hrvatske Rijeke”, izvješćujemo vas da nas je o navedenom pismenim putem obavijestio Grad Rijeka. Temeljem zaprimljenih obavijesti poduzimaju se policijski izvidi poradi provjere navoda, kao i utvrđivanja elemenata kaznene ili prekršajne odgovornosti.”

“Ja sam, naravno, te prijetnje prijavio policiji, ne zato što se bojim ja osobno ili bilo tko drugi, mislim da sam nebrojeno puta dokazao da baš nisam strašljiva osoba, ali od policije očekujem da održi javni red i mir i da se program EPK održi nesmetano”, rekao je Obersnel.

1 COMMENT

  1. crvebna zvijezda petokraka koju propagiraju nositelji crvenog fasizma i komunizma u pgz zupaniji prestavlja kazneno djelo elemenata zlocina iz mrznje posebno za talijansku manjinu koju se bacalo u fojbe i tjeralo iz rijeke a svese to radilo pod crvenom zvijezdom petokrakom. pitam se sto to radi DORH i Policija u Hrvatskoj . Ove pretnje prema Talijanskoj manjini u rijeci i pgz zupaniji svakim danom su sve vece i ne prestaju a traju od 03.05.1945, gdje je sada najveci talijan u hrvata onorevole furio radin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here