Home Vijesti OBERSNEL POPUŠTA: Uvodi se moratorij na Energove cijene grijanja!

OBERSNEL POPUŠTA: Uvodi se moratorij na Energove cijene grijanja!

2637
2

energo5Unatoč višekratnim najavama prema kojima smanjenje Energovih cijena grijanja, ne dolazi u obzir, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel danas je prisiljen na popuštanje te će na sutrašnjem Gradskom vijeću sam predložiti moratorij na odluku o povećanju cijena koja je stupila na snagu 1. prosinca. Rezultat je to do sada neviđenog pritiska javnosti, građana, oporbenih stranaka ali i dijela vladajuće koalicije.

Odlukom o prihvaćanju moratorija, Obersnel je izbjegao raspad koalicije budući se radilo o ultimativnom zahtjevu njegovog koalicijskog partnera HNS-a. U slučaju da gradonačelnik nije prihvatio takvo rješenje, gotovo bi sigurno izgubio većinu u Gradskom vijeću s obzirom da vladajuća koalicija ima samo jednog vijećnika viška, a HNS ima dva vijećnika.

Usvajanje odluke o moratoriju znači da će sljedeći računi koji dođu građanima za veljaču biti umanjeni za iznos posljednjeg poskupljenja od 35 posto. Problem s ekstremno skupim grijanjem time neće biti riješen ali će biti malo ublažen te zamrznut izvjesno vrijeme.

Očekuje se da unatoč sigurnom izglasavanju moratorija, oporbene stranke Lista za Rijeku, AM, PGS i Laburisti ostanu kod svojeg prijedloga zaključka koji između ostalog predviđa i formalni povratak cijena na staro uz povrat preplaćenog iznosa, a traži se i odgovornost uprave zbog nezakonitog povećanja cijena u prosincu. S obzirom na odnos snaga u Gradskom vijeću, ovaj prijedlog gotovo sigurno neće biti prihvaćen ali će se oko njega sigurno voditi vatrena rasprava.(rd)

2 COMMENTS

  1. Sada čujem, nema morotorija. Samo će “smanjiti” račun za veljaču kojeg će povećati u kasnijim mjesecima. KOJA PREVARA OBERSNELA!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here