Home Vijesti Obersnel prevario vijećnike: Plaže Ploče nema na dnevnom redu Gradskog vijeća

Obersnel prevario vijećnike: Plaže Ploče nema na dnevnom redu Gradskog vijeća

2474
0

ploce1Unatoč pismenim najavama i obećanjima gradonačelnika Obersnela, pitanje koncesije na plaži Ploče nije dio dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke koja je na programu idućeg četvrtka. S obzirom da je do sjednice ostalo manje od 15 dana, točku na dnevni red po redovnoj proceduri sada ne mogu staviti ni oporbeni članovi gradskog parlamenta koji najavljuju kako će nakon najnovijeg obrata tu temu sami pripremiti za sjednicu u mjesecu listopadu.

Podsjetimo, trakavica oko plaže Ploče počela je sezonom kupanja brojnim kršenjima koncesijskog ugovora od strane koncesionara. Riječki gradonačelnik i gradske službe su cijeli lipanj i srpanj tvrdili kako značajnijih odstupanja od koncesijskog ugovora nema da bi početkom kolovoza popustili pod velikim pritiskom građana koji su svakodnevno svjedočili o brojnim nepravilnostima i uzurpaciji cijele plaže od strane koncesionara te se okupili u građanskoj inicijativi Za plažu Ploče.

pijesak
Na plaži Ploče se ovog ljeta protupravno naplaćivao i pijesak

U međuvremenu su raščišćavanje ovog pitanja na Gradskom vijeću najavili i oporbeni vijećnici Akcije mladih, Liste za Rijeku, PGS i Laburista, a za raskidanje koncesijskog ugovora su se izjasnili u HNS-u, inače dijelu vladajuće koalicije. Nakon povratka s godišnjeg odmora, riječki gradonačelnik okreće ploču, proziva oporbene vijećnike za skupljanje političkih poena i ustvrđuje da gradske službe marljivo skupljaju dokumentaciju potrebnu za prijedlog odluke o raskidu koncesijskog ugovora koja će biti upućena Gradskom vijeću na prvu rujansku sjednicu. Međutim, očito se gradonačelnik u međuvremenu uplašio mogućnosti da mu prijedlog zaista i prođe. U HNS-u su i dalje na poziciji raskida koncesijskog ugovora, a pribroje li se njihova dva vijećnika oporbenim glasovima, opcija za raskid koncesije ima 19 glasova ili jedan više od potrebnih 18 za raskid ugovora.

Je li Obersnel pravovremeno upozorio koncesionara?

S obzirom na činjenicu da ugovor između Grada Rijeke i tvrtke Hemingway d.o.o. prije jednostranog raskida koncesije predviđa obavezu slanja pismenog upozorenja da će koncesija biti oduzeta ukoliko se ne isprave nedostaci u razumnom roku, naš portal je još tokom srpnja pitao nadležne službe je li to i učinjeno od strane Grada Rijeke. do danas nismo dobili jasan odgovor osim ponavljanja već iznesenih tvrdnji kako su koncesionaru poslana 4 ‘službena dopisa’. Međutim, ako u tim opomenama nije bila naznačena mogućnost oduzimanja koncesije, to bi mogla biti formalna zapreka oduzimanju koncesije na sjednici Gradskog vijeća. Kako doznajemo, upravo će tim argumentom gradonačelnik pravdati odugovlačenje po pitanju odluke o oduzimanju koncesije iako je upravo on odgovorna osoba koja je pravovremeno trebala poslati upozorenje koncesionaru.(rd)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here