Home Vijesti Obersnelu, Vujiću, Štoku i Šćulcu – dosta nam je vašeg eko terorizma!

Obersnelu, Vujiću, Štoku i Šćulcu – dosta nam je vašeg eko terorizma!

1290
0

Nekoliko stotina okupljenih građana na Korzu upozorilo je danas na opasno ugrožavanje izvora pitke vode na riječkom području, te se založilo za potpuno ekološki koncept gospodarenja otpadom, zasnovan na primarnoj selekciji otpada. Predsjednik Kriznog Eko Stožera Marišćina Josip Katalinić zahvalio je Riječanima na solidarnosti prozvavši ‘nemoralnu i nesavjesnu vlast koja nas truje i koja nas planira i dalje trovati’.

Član KESM-a Bojan Banjac osvrnuo se na dosadašnje izjave političara i javno zapitao gradonačelnika Obersnela i župana Vujića koliko košta zdravlje građana. Najoštriji je bio predsjednik MO Marčelji Josip Begonja koji je ustvrdio kako je projekt CZGO propali projekt zločinačke organizacije za koji će netko morati snositi odgovornost: Svi vi koji radite u raznim projektima znate i sami kako završi jedan projekt, čija se priprema radi 13 godine. 13 godina već društvo u Ekoplusu dobiva plaće, dnevnice, službena vozila, tajnice. 13 godina jako dobro žive na račun građana. Vrijeme je da ih se trenutno makne sa funkcija direktora komunalnih poduzeća te da se izabere novi, ostvariv, ekološki koncept gospodarenja otpadom kakav već postoji odavno u bliskim nam državama Austriji i Italiji’, poručio je Begonja uz odobravanje prisutnih. Član KESM-a Aleksandra Šebelja pozvala se na ustavno pravo na čisti zrak: ‘Zar životi naše djece vrijede manje od života Vaše djece? Smetlištem na Marišćini onečistiti će se ne samo tlo i zrak, već i najvredniji resurs kojeg imamo, a to je čista, pitka voda!’. Mirna Međimorec, član KESM-a za odnose s javnošću poručila je kako su Obersnelu, Vujiću, Štoku i Šćulcu, došli poručiti: ‘Dosta nam je Vašeg eko terorizma. Hoćemo stati na kraj ovome divljaštvu i neodgovornom ponašanju i želimo kao sav razvijeni i civilizirani svijet gospodariti otpadom. S otpadom se gospodari i tretira je se kao sirovinu. Od njega se ne pravi smeće, jer otpad može biti sirovina, ali smeće se više nikad se ne može vratiti u sirovinu. Jednom smeta, zauvijek smeta!’

Tijekom sat vremena prosvjeda, potpis na peticiju za očuvanje pitkih izvora vode i protiv sadašnjeg modela Marišćine, stavilo je više od 500 građana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here