Home Vijesti Obnova pročelja Paviljona 1 na Glavnoj gradskoj tržnici

Obnova pročelja Paviljona 1 na Glavnoj gradskoj tržnici

305
0

Započeli su pripremni radovi na obnovi oštećenih dijelova pročelja i krova na Paviljonu 1 Glavne gradske tržnice. Izvoditelj radova, koji će obuhvatiti sanaciju oštećenih dijelova ostakljenih površina, pročelja, saniranje krovnog pokrova od valovitog lima, te zamjenu dotrajale krovne limarije, je Zanatska zadruga Gradin iz Rijeke.

Budući  se na fasadi nalaze ukrasni elementi od terakote, oni će biti očićeni i po potrebi, na zahtjev Konzervatorskog  odjela Rijeka, rekonstruirani. Cijena radova iznosi 1.294.763,00 kuna (bez PDV-a), s rokom završetka od 90 dana. 
 
Nadzor čija je cijena 48.000,00 kuna (bez PDV-a) vrši Karloline d.o.o. Lič, predstavništvo Rijeka, a projektnu dokumentaciju za uređenje pročelja i krova Paviljona 1 glavne gradske tržnice Rijeka, izradio je projektant Arhitektonski ured PRAG d.o.o., iz Rijeke.
 
Radovi će započeti izvođenjem pripremnih radova, odnosno preseljenjem štandova i kioska koji se trenutno nalaze uz fasadu Paviljona 1, na nove pozicije, u skladu sa planom organizacije gradilišta.
 
Radovi na obnovi pročelja i krova odvijat će se u dvije faze: 
1. faza – obuhvaća izmicanje kioska sa cvijećem, preseljenje na novu lokaciju nogostupa uz Kazališni trg, te podizanje skele, zatim sanaciju krova i istočnog pročelja koje gleda na Kazališni trg,  te sanaciju sjevernog pročelja Paviljona 1 u Ulici Ivana pl. Zajca,
  
2. faza – koja obuhvaća izmicanje kioska i štandova mješovite robe, te preseljenje na novu lokaciju ispred podvožnjaka, zatim podizanje skele i sanacija zapadnog pročelja u Ulici Vatroslava Lisinskog  i južnog pročelja u Verdijevoj ulici.

Valja napomenuti da će tijekom izvođenja obnove pročelja, Paviljon 1 biti u funkciji, te će raditi neometano. 
 
Inače, Paviljon 1 Glavne gradske tržnice u Ulici Ivana pl. Zajca. izgrađen je još davne 1881. godine prema projektu inženjera Izidora Vauchnig, upravo  sa namjenom koja se zadržala do današnjeg dana, te se nalazi unutar zaštićene spomeničke jezgre Grada Rijeke. (rijeka.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here