Home Vijesti Od šlepanja automobila do dva mjeseca u zatvoru

Od šlepanja automobila do dva mjeseca u zatvoru

239
1

Alija Malkočević iz Čavala (59) na Općinskom sudu osuđen je zbog prevare na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju šest mjeseci na rok kušnje od dvije godine, a potom je pušten iz pritvora u kojem je proveo gotovo dva mjeseca i dužan je, osim računa za usluge vučne službe, platiti sudski paušal, nadoknaditi troškove svjedoka, platiti psihijatrijsko vještačenje i još oko 2.000 kuna troškova za svoje dovođenje.

Nepravomoćno osuđeni Malkočević krivo je procijenio da se nedolaskom na sudske rasprave prevara može »zaboraviti« ili prijeći u zastaru. Točno prije četiri godine Malkočevićev sin je ostao u kvaru na autocesti Rijeka – Zagreb osobnim vozilom »alfa romeo« i zatražio prijevoz neispravnog vozila. Stigla je vučna služba »Saki« koja ima ugovor s HAK-om i odvukla vozilo u Mavrince 93. Malkočević je tada, kako ga je i teretilo Općinsko državno odvjetništvo, ispunio narudžbenicu u iznosu od 1.880 kuna s pečatom poduzeća »Anticor« iz Ilirske Bistrice i vlastoručno potpisao, znajući da na računu poduzeća nema novaca. Račun nije podmiren, premda je Sakoman, vlasnik tvrtke »Saki« bezuspješno pokušavao stupiti u kontakt s Malkočevićem. Prevara je prijavljena policiji, pa je Malkočević uz kaznenu prijavu i optužen.
No, pet zakazanih rasprava tijekom 2006. godine odgađaju se zbog nedolaska optuženog na suđenje. Malkočević dostavlja liječničke ispričnice, pa općinska sutkinja Loreta Sršen traži i psihijatrijsko vještačenje kojim je utvrđeno da je osoba raspravno sposobna. U prosincu 2006. godine Malkočević se ponovno ne pojavljuje na sudu pa sutkinja izdaje dovedbeni nalog u dva navrata, u ožujku i svibnju 2007. godine. Nalozi ostaju tek pusto slovo na papiru. U rujnu prošle godine Malkočeviću je određen pritvor. Uhvaćen je u siječnju ove godine i pritvoren, ali obećaje da će pristupiti na raspravu. Pritvor se ukida, ali krajem veljače Malkočevića opet nema na raspravi. Nakon ponovnog dovedbenog naloga izdaje se nalog za pritvor i Malkočevića kojeg policija zatiče na graničnom prijelazu u Istri uhićuje i privodi u pritvor u kojem se nalazi od 4. srpnja.

Malkočević uz presudu u roku od tri mjeseca mora vratiti 1.880 kuna za šlepanje automobila. Uz taj trošak, dodatno će morati platiti još 5.000 kuna ostalih troškova, uz odležan dvomjesečni pritvor zbog čak devet zakazanih rasprava kojima nije pristupio. (novi list)

Previous articleOdbojka (ž): Hrvatska – Ukrajina 3:1
Next articleRukomet: Zamet – Dubrava 34:29

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here