Home Najnovije Odbijeni svi amandmani, Bulj tražio vaučere za struju za Dalmatince

Odbijeni svi amandmani, Bulj tražio vaučere za struju za Dalmatince

85
0

Vladini predstavnici odbili su sve amandmane koje je oporba podnijela na rebalans proračuna za ovu godinu, među kojima i one Mostovih Mire Bulja i Nikole Grmoje o vaučerima za električnu energiju i o naknadama za ljude na Banovini koji žive u kontejnerima.

“Građani Dalmacije su diskriminirani i plaćat će skuplju struju jer nemaju uveden plin”, kazao je Bulj, tražeći da se izdvoji 100 milijuna kuna za vaučere za električnu energiju za kućanstva koja troše više od 2500 kw/h u pola godine.

Odbijen je i amandman Grmoje da se po 1000 kuna mjesečno osigura za svakog čovjeka na Banovini koji je još u kontejneru. “Riječ je o oko 5000 ljudi, dvije godine vlada nije napravila ništa, to je minimum koji država duguje ljudima na Banovini zbog svoje nesposobnosti”, rekao je Grmoja.

Među ostalim odbijeni su i Mostovi amandmani o osiguravanju više sredstava za međumjesni prijevoz učenika, za standard učenika s posebnim potrebama, za povećanje naknade za roditelje njegovatelje…

Vladini predstavnici odbili su i amandmane Katarine Peović (RF) da se osigura dodatnih 100 milijuna kuna za vaučere za ugrožene kupce energenata, odnosno da se poveća iznos i broj onih koji ulaze u skupinu zaštićenih kupca energenata prema imovinskom cenzusu. “Oko 600 tisuća umirovljenika živi u bijedi i energetski vaučer bi trebalo dati gotovo svakom od njih”, kazala je.

“Planirana sredstava su dostatna, za provedbu programa suzbijanja energetskog siromaštva planirano je 150 milijuna kuna NPO sredstava u petogodišnjom razdoblju”, poručio je vladin predstavnik. Da su planirana sredstva dostatna, vladin predstavnik naveo je također odbijajući amandman Peović o povećanju sredstva za pomoćnike u nastavi.

Odbijen je amandman iste zastupnice da se dodatna 2 milijuna kuna izdvoje za prevenciju nasilja među mladima i taj iznos uzme na poziciji potpora vjerskim zajednicama. “Svako peto dijete u Hrvatskoj je žrtva nekog oblika nasilja, a internetskog čak svako treće dijete. Ako se misli ozbiljno pozabaviti tim pitanjem, treba povećati sredstva”, smatra Peović.

Previous articleVažna promjena pravila za pošiljke koje stižu izvan Europske unije
Next articleIskrena ispovijest pjevača o borbi kad je spoznao da je gay: Večerao sam sa zaručnicom i paralizirala me pomisao da se trebamo seksati

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here