Home Sport Odbojkašice ostale bez novca, upitna Liga prvaka!

Odbojkašice ostale bez novca, upitna Liga prvaka!

1017
1

Ženski odbojkaški klub Rijeka KVIG ostaje bez glavnog sponzora, Kvarner Vienna Insurance Groupa. Pod znak pitanja dolazi čitava sezona igranja u Europi. Radi se o manjku od oko 450 tisuća kuna, a toliko otprilike stoji nastup u Ligi prvaka. Uz glavnog sponzora, i Županija ove godine zbog recesije na ime nagrada i raznih stavki financiranja ukupno uplatila samo 330 tisuća kuna što je upola manji iznos nego na lani. O koliko se drastičnom rezanju prihoda radi svjedoči i podatak da je dosadašnji godišnji proračun riječkih odbojkašica iznosio preko 2.200.000 kuna, a sada će se kretati na razini od 700.000 kuna što će morati radikalno srezati ambicije riječkih odbojkašica.

Sportski direktor ŽOK Rijeke se prema izjavi danoj za riječki Novi list još ne predaje.
– O odustajanju ne razmišljamo jer bi financijski gledano to bilo puno skuplje, da ne govorim da bi nas CEV mogao kazniti s nekoliko godina zabrane nastupa u europskim natjecanjima

1 COMMENT

  1. Trebao bi u igru da uskoči glavni mecena. Klub se nazove Rijeka – VEPAR. Vepar posatne trener a kad neide i sve propadne promjeni klub u maškaranu grupu. I eto ti veselja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here