Biznis

Odgođen stečaj 3.maja: Strateški partner spreman platiti 107 milijuna kuna za deblokadu računa?

Odgođen stečaj 3.maja: Strateški partner spreman platiti 107 milijuna kuna za deblokadu računa?

This image has an empty alt attribute; its file name is 3maj.jpg

Trgovački sud u Rijeci je na današnjem ročištu donio odluku da se do 26. veljače dana odgađa ročište na kojem će donijeti odluku o mogućem stečaju 3. maja. Sutkinja Ljiljana Ugrin je odlučila dati još jednu šansu Upravi da u iduća tri tjedna pronađe način da se odblokira račun, a ako se to ne napravi i ne bude novih momenata u pronalasku strateškog partnera 3. maj će vjerojatno ići u stečaj, javio je Jutarnji list.

Jedan od ključnih momenata u kratkoj, 15-minutnoj raspravi, bio je odgovor Maksimilijana Percana, predsjednika Uprave 3. maja da je jedan od strateških partnera izjavio kako je spreman uplatiti novac za deblokadu računa te kompanije koja u ovom trenutku iznosi 107 milijuna kuna.

Uprava i Ministarstvo gospodarstva još uvijek nisu službeno objavili imena potencijalnih strateških partnera, ali su svoju ponudu potvrdili Div Grupa i talijanski Fincantijeri (zajednička ponuda), te Pomorski institut Split (ta se ponuda čini poprilično neozbiljnom), dok se neslužbeno doznaje da je treću ponudu dao australski Scenic koji je do sada bio naručitelj brodova u Uljanik Grupi.

Zdravko Čupković, privremeni stečajni upravitelj 3. maja je u svom izvješću naveo da to brodogradilište ispunjava jedan od stečajnih razloga – nesposobnost za plaćanje, ali da ipak nije insolventno ni prezaduženo, nego trenutačno nesposobno za plaćanje.

On u izvješću navodi da kratkotrajna imovina “3. maja” iznosi 830,4 milijuna kuna, a kratkoročne obveze 588,4 milijuna kuna, te da tvrtka ima nedovršenu proizvodnju u tijeku u visini 447,4 milijuna kuna, kao i da su potaknuti procesi za naplatu dijela dospjelih potraživanja. Izvješće je podnijela i uprava 3. maja, tako da su i privremeni stečajni upravitelj i Uprava naveli kako s Vladom rade na pronalasku strateškog partnera s kojim bi pokušali deblokirati račun 3. maja.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biznis

More in Biznis

I zadnji brodovlasnik aktivirao jamstvo u Uljaniku, država plaća milijardu kuna!

spApril 23, 2019

Pojednostavljeno otvaranje novih tvrtki ; Vlada smanjila temeljni kapital za d.o.o. na 5.000 kuna.

livioApril 20, 2019

Kruzer od 300 metara tri puta u Rijeci!

spApril 20, 2019

Na Trgovačkom sudu još jednom odgođen stečaj 3. maja

spApril 17, 2019

Je li prekasno za Kineze u 3.maju?

spApril 16, 2019

Rijeka druga na Kvarneru!

spApril 16, 2019

FlixBusom iz Rijeke do novih europskih destinacija za 69 kuna

spApril 16, 2019

Davor Huić: Onaj tko misli da će Kinezi doći i isplatiti pet milijardi kuna Uljanikovih dugova, jako je naivan!

spApril 14, 2019

Plenković: Kinezi vrlo brzo stižu u Uljanik!

spApril 13, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.