Home Sport Odlazak ‘Kobre s Kantride’

Odlazak ‘Kobre s Kantride’

1889
0

Otišla nam je još jedna riječka sportska legenda – preminuo je Eugenio Ravnich – ‘Kobra s Kantride’.

Ravnich je žario i palio prije 60 – ak godina, a svoja iskustva u nogometu opisivao je na jedan slikovit i duhovit način kojem se teško moglo odoljeti.

Povodom Eugeniovog odlaska objavljujemo video prošlogodišnjeg razgovora sa Ravnichem. U videu se, znakovito, pojavljuje još jedna riječka legenda, nedavno preminuli sportski novinar Mišo Cvijanović.

– Kada sam primio najviše golova? U Beogradu na jednoj utakmici – 8 komada, primio sam osam komada!!! Majko mila! I uz to sam bio, zamislite, najbolji igrač u našem timu, ispričao nam je smijući se na vlastiti račun.
Eugenio Ravnich nije htio biti golman, ponovio je tada nekoliko puta s jednom dozom simpatičnog pa i razočarenja.

To nije htio biti niti njegov brat Mario, a golmanskim poslom nije se htio baviti niti Ravnichev sin – također odličan vratar Mauro. Međutim, vratarstvo je Ravnichima očito bila „teška“ sudbina, ali sudbina koja ih je proslavila i kojom su zadužili mnoge svoje nasljednike.

– Za NK Rijeku igrao sam praktički od malih nogu. Ja sam rođeni Kantridan i već s 3 godine sam se motao onuda, ispričao je tada Ravnich koji je ostavio neizbrisiv trag u povijesti slavnog kluba s Kantride.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here